hamburger-icon

Kliker.info

Senad ef. Agiæ : Mladi Bošnjaci u Americi informacije o Islamu treba da traže u bosanskim džamijama

Senad ef. Agiæ : Mladi Bošnjaci u Americi informacije o Islamu treba da traže u bosanskim džamijama

11 Januara
04:37 2010

Hapšenje 25-godišnjeg bosanskohercegovačkog emigranta Harisa Medunjanina u New Yorku  pod optužbom da je pripremao terorističke napade u ovom gradu i njegovo dovođenje u vezu sa Al –Kaidom, uznemirilo je građane BiH u Sjedinjenim Američkim Državama . Ovu  ocjenu potvrdio je u izjavi za Kliker.info i glavni imam Islamske zajednice BiH u Sjevernoj Americi Senad Efendija Agić , naglasivši tom prilikom da Medunjanin nije bio član ni jednog bosanskohercegovačkog džemata .

 -Ovom prilikom naročito naglašavam svoje uvjerenje da  oni   koji slušaju naše imame i članovi su naših džemata pri IZ  u Americi (IABNA) neće ,ako Bog da posrnuti, jer naš su imami dobili u medresama i fakultetima pravilno razumijevanje Islama i znaju da naša divna vjera nema ničeg zajedničkog sa terorizmom. Bože sačuvaj

Agić pored toga naglašava da je Islamska zajednica BiH u Sjevernoj Americi (IBNA) osuđivala , osuđuje i nastaviće osuđivati sve vrste aktivnosti koje nisu u skladu sa učenjima Islama. –  Poručujem svim našim mladim ljudima da ukoliko žele pravilnu informaciju o učenjima islama, da je mogu dobiti u svakom nasem džematu širom SAD i Kanade. Zašto bi mladi Bošnjak zaobilazio našu džamiju i našeg imama, koji je kvalifciran da poušava o islamu i ima dekret Reisu-l-uleme, tražio hljeba nad pogačom, obraćajući se nekom ko o islamu ima manje znanja od onog ko ga traži, ili još gore o islamu ima pogrešne informacije- ističe u izjavi za Kliker.info, glavni imam slamske zajednice BiH u Americi , Senad ef, Agić .(Kliker.info)  

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku