hamburger-icon

Kliker.info

Senad Avdić: Zara i ti, sine Bakire?!

Senad Avdić: Zara i ti, sine Bakire?!

12 Februara
23:30 2014

qwwTrgovačko-poslovno-stambeni centar „Al Shiddi“ na Marijin dvoru, prema najavama njegovih vlasnika, basnoslovno bogatih arapskih investitora, trebao bi napokon otvoriti svoja vrata tokom ovoga mjeseca. Jučer sam prošao pored ovog impresivnog zdanja i, koliko se ja u te građevinske poslove razumijem, a ne razumijem se ni najmanje, radovi, gledano sa ulice, u fazi su da će, sve da se odvijaju uraganskim intenzitetom, trebati debelih nekoliko mjeseci da se ovaj grandiozni objekat napokon, i na oduševljenje narodnih masa, „pusti u pogon“.

Za višegodišnje odugovlačenje sa izgradnjom ovoga trgovačko-poslovno-stambenog, arapsko-bosanskog Skadra na Bojani, sasvim sigurno nisu krivi demonstranti koji ovih dana djeluju po sarajevskim ulicama i institucijama, kako bi se to moglo zaključiti iz sinoćnjeg televizijskog lamentiranja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine BAKIRA IZETBEGOVIĆA.

Jasni su mi, barem djelomično, ugrubo, sentimenti i poslovno-interesni razlozi za Izetbegovićevu nervozu oko ove goleme investicije. Sada vidimo da je Izetbegović nestrpljiv i da grozničavo iščekuje da se u Sarajevu napokon otvori trgovina u kojoj će se moći kupovati proizvodi prestižnog modnog brenda „Zare“.

„Zarine“ prodavnice jedino su, valjda, u Bosni i Hercegovini otvorene u sklopu trgovačko-poslovnog objekta „Mepas Mall“ u Mostaru. Pričao mi je prijatelj iz tog grada kako je prošlog ljeta u tim dućanima vidio još jednog borca za strane investicije HASANA ČENGIĆA, kako neselektivno kupuje „Zarine“ posljednje modne krikove i u naramcima unosi u automobil.

Zbilja, zašto bi Bošnjaci po fasungu iz „Zarine“ kolekcije išli u (zapadni) Mostar, zašto se u španjolske krpice ne bi mogli oblačiti u svojoj vjeri i na svojoj zemlji.

Ovakav neoprezan, besmislen, paničan, apsurdan…neodgovoran javni nastup, kakav je Bakir Izetbegović sebi dozvolio sinoć na Federalnoj televiziji, nikada se ne bi mogao omaći, niti dogoditi njegovom mudrom ocu Aliji. Siguran sam da bi sina barem blago ukorio pitanjem: „Zara“ i ti, sine Bakire“?!

(Kliker.info/Slobodna Bosna)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Hurem
    Hurem 17 Februara, 10:30

    Znamo mi Senade da ti ne voliš ni Bakira , ni Bošnjake općenito, ni ovo državu jer nisi u njoj rođen, a bolje je bilo da nisi rođen nikako, jer dosta si smutnje zadao ovom napaćenom Bošnjačkom Narodu. Znamo da ne voliš ti ni Aliju mrtva kao što ga nisi volio ni živa iako te je on digao na noge. Ti imaš istu krvnu grupu kao i Kusturica, F.Abdić, R.Ljajić, Morina, i ovaj najnoviji Radon Fahrović

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku