hamburger-icon

Kliker.info

Šemsudin Mehmedović: Oživljavanje tzv. Herceg Bosne je tiha objava rata od strane HDZ BiH i političkih snaga iz Hrvatske

Šemsudin Mehmedović: Oživljavanje tzv. Herceg Bosne je tiha objava rata od strane HDZ BiH i političkih snaga iz Hrvatske

30 Marta
15:27 2019

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović na svom Facebook profilu objavio je status o tzv. HZHB i vrbovanju bh. državljana od strane SOA-e.

“Hrvatska zajednica „Herceg Bosna“ koja je nastala na udruženom zločinačkom poduhvatu je najveća greška hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Želeći da skrenu pažnju sa vrbovanja i ucjena građana BiH od strane Sigurnosno-obavještajne službe Republike Hrvatske nalogodavci iz susjedne države su brže bolje svojim satelitima (HDZ BiH) instruirali organizovanje četvrtog sabora tzv. HZ HB.

Utemeljili su je 18. novembra 1991.godine ondašnji hrvatski zvaničnici koji su završili i u zatvorima u skladu sa haškim presudama.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović sa ironičnom „konstatacijom“ da Hrvati gdje nisu mogli organizirati HZ HB imali su progone i izgnanstva, te težak povratak zaboravio je na činjenicu da su svi oni koji nisu bili Hrvati na prostoru tzv. Herceg Bosne stradali i završili u konclogorima, osim onih koji su patriotski stali u odbranu BiH, zajedno sa drugim, oni su se spasili progona.

Krijući se iza Hrvatskog narodnog sabora vrh HDZ-a je najavio da „moramo do kraja organizirati HZ HB“.

Iako je Američka ambasada u BiH osudila ovaj događaj koji najavljuje ponovo treći entitet i vlast u državi i međunarodna zajednica zaboravljaju da vrh HDZ-a u BiH uz podršku iz Hrvatske ponovo želi da potvrdi postojanje Herceg Bosne de facto na terenu.

Oživljavanje ove ideje je tiha objava rata, ne samo od strane hrvatske političke elite u BiH, nego i od nekih snaga iz Republike Hrvatske koje se javljaju kao i u vrijeme najgorih sukoba između Bošnjaka i Hrvata u posljednjem ratu. Ukoliko se Izbornim zakonom omogući etniciranje BiH onda će se pravnim sredstvima omogućiti ponovno oživljavanje organizacije koja je stvorena na genocidu i udruženom zločinačkom poduhvatu”, napisao je Mehmedović. 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku