hamburger-icon

Kliker.info

Šemsudin Gegić režira u Italiji : Međunarodna premijera performansa “Seobe lica”

Šemsudin Gegić režira u Italiji : Međunarodna premijera performansa “Seobe lica”

10 Juna
04:48 2017

Na  na sceni TEATRO PALAZZO DUCALE Airola-Napoli Italija danas će biti  održana premijera scenskog performansa sa multimedijalnim elementima “SEOBE LICA-MIGRAZIONE DELLE PERSONE” po ideji i u režiji poznatog i svjetski nagrađivanog bh. reditelja Šemsudina Sem Gegića.

Performans “Seobe lica-Migrazione delle persone” se bavi seobom stvarnih ličnosti-migranata u fiktivne likove preko kojih nastoje riješiti svoj izbjeglički status. Dvije stvarne ličnosti sa prostora exJugoslavije Misho Lončarević i Snežana Dujmović se sreću u primorskom talijanskom gradu i postaju personifikacijom stotinama hiljada izbjeglica koje usljed ratnih dešavanja moraju napustiti svoj rodni dom i potražiti spas diljem svijeta.

Zbog aktuelnosti i značaja teme performansa kao i stručnih referenci reditelja predstave dobijena je saglasnost od italijanskog Ministarstva pravde iz Rima da se premijera performansa izvede u Teatru koji se nalazi u kompleksu zgrada Zatvora za maloljetnike i izbjeglice Airola.

Prva repriza je zakazana za nedjelju, 11.juna u Teatro Comunale Rotonda, a onda se planira turneja po Italiji i Bosni i Hercegovini.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku