hamburger-icon

Kliker.info

Semir Halilović tvrdi : Alija Delimustafić je ključna figura osnivanja terorističke jedinice ‘Ševe’

Semir Halilović tvrdi : Alija Delimustafić je ključna figura osnivanja terorističke jedinice ‘Ševe’

27 Novembra
16:31 2016

alija_delimustaficBivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić je jedna od ključnih figura osnivanja terorističke jedinice “Ševe”.To tvrdi član Predsjedništva BPS-a Semir Halilović koji povodom hapšenja Alije Delimustafića, traži “od Tužilaštva Kantona Sarajevo, u čijem se okrilju nalaze sve istrage za politička ubistva, da sasluša uhapšenog na okolnosti osnivanja terorističke jedinice ‘Ševe’ u čemu je, prema iskazima, Delimustafić imao jednu od odlučujućih uloga”.

– Delimustafić je jedna od ključnih figura osnivanja ove terorističke jedinice. Prilikom osnivanja ove jedinice kazao je da postoje ljudi “koji ne zaslužuju da im se sudi” čime je u startu odredio karakter ove jedinice koja je poslije počinila brojna zlodjela koja radi nedostatka profesionalnosti i nepristrasnosti razne instance tužilaštava ne razjašnjavaju – poručuje Halilović, saopćeno je iz BPS-a.

Halilović zahtijeva od Tužilaštva KS-a da Delimustafića ispita i da ga suoči s dokumentima tajne službe, kao i da s tim u vezi sasluša nekolicinu svjedoka koji su prisustvovali tom činu što je, kako zaključuje član Predsjedništva BPS-a, “vrlo važno radi karaktera djelovanja terorista iz ‘Ševa’ tokom 1992. i 1993.godine”.

(Kliker.info-RS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku