hamburger-icon

Kliker.info

Selektor Baždarević o ključevima za Rusiju : Želim da uvijek našu majicu natopimo znojem i da svi za BiH igramo srcem

Selektor Baždarević o ključevima za Rusiju : Želim da uvijek našu majicu natopimo znojem i da svi za BiH igramo srcem

28 Marta
08:03 2017

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine danas očekuje novi izazov u kratkom vremenskom periodu. Kraj marta rezerviran je za prijateljsku utakmicu protiv Albanije, koja se danas od 18 sati igra u Elbasanu.

Stari rival, uostalom i naš prvi protivnik kada je BiH odigrala i prvu prijateljsku utakmicu od samostalnosti, ponovo će biti odličan test-partner našim Zmajevima.

Selektor Mehmed Baždarević danas će od igrača ponovo tražiti maksimum, iako je i on svjestan da na raspolaganju neće imati idealnu postavu, jer osim Miralema Pjanića i Vedada Ibiševića, nedostaje još nekoliko važnih igrača.

Uvijek oprezni

– Nema nas, ali smo i ovakvo desetkovani, pakleni. Umora ima, od putovanja, spavanja po hotelima… No, odmah da kažem, igramo prijateljsku utakmicu, a ne meč za prvaka svijeta. Želim nešto vidjeti, što bismo željeli probati u nekim narednim mečevima. Albanija je jaka, ali naš prioritet nije rezultat. Naravno da bih volio da pobijedimo, ali će glavni akcent biti na tome da djelujemo na terenu dobru kao ekipa – kaže za Avaz.ba Mehmed Baždarević.

Meša, da li ima neko za kim žalite što ga nema?

– Svi su meni igrači bitni, ali ako već nekoga moram izdvojiti, žao mi je što s nama nije Gojak, koji je s mladom selekcijom.

Bili smo u Trening centru NSBiH u Zenici, na licu mjesta se uvjerili da se odlično radi. Da li ste Vi zadovoljni?

– Dobro je radilo, to i ja smatram. Vidjet ćemo kada dođe utakmica, pa onda i ozbiljnije koje slijede,  i da bi smo mogli davati prave ocjene.

Hoćete li danas izvesti najjači sastav ili ćete taktizirati?

– Uvijek želim izvesti najjači tim, pa će tako biti i danas.

Odličan ste prognozer, koji rezultat prognozirati danas?

– Neću prognozirati, važno je da odigramo dobro, da uvijek našu majicu natopimo znojem i da se za BiH borimo srcem. Vidjet ćemo danas da li će tako biti, a volio bih da se na terenu osjeti da izgledamo kao tim, pravi tim.

Kakav je doček u Tirani?

– Sve je korektno, jako smo dobro primljeni, korektni  su prema nama, kako u uvjetima za trening, tako i mimo svega.

Albanski mediji izvještavaju da bi moglo doći do sukoba na stadionu?

–  Koliko sam upoznat mislim da se to odnosi na rat njihovih navijača sa svojim savezom, nego što imaju nešto protiv nas.

Kako komentirate remi u Briselu između Belgije i Grčke (1:1)

– Ja sam očekivao da će biti drame.  Ne bi valjalo da su Grci, i ovaj rezultat nam svakako odgovara. Mnogo više nama, nego i Grcima i Belgijancima. Ja sam realan čovjek, stvari ostaju iste. Moramo biti mi dobri, a ovaj rezultat daje nam šansu da se borimo za prva dva mjesta.

Ključevi za Rusiju

Tačno je da trebamo biti realni, ali isto tako je evidentno da se i mi sada pitamo kada se biraju putnici za Rusiju, čak što više u Zenici držimo ključeve Mundijala.

– Dva i po mjeseca je do te prve “brave” protiv Grčke. Spustimo loptu na zemlju da vidim kako će igrati naši igrači, kakva će im biti forma. Bitno je da je sve u našim rukama i nogama. Idemo korak po korak.

A. Sokolović (Avaz)

Podijeli
Idi na alatnu traku