hamburger-icon

Kliker.info

Šefik Džaferović : Vučićeva reakcija zabrinjavajuće blaga, Dodikov ultimatum neće proći

Šefik Džaferović : Vučićeva reakcija zabrinjavajuće blaga, Dodikov ultimatum neće proći

15 Februara
15:51 2020
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prokomentirao je u izjavi za Fenu današnji sastanak u Beogradu, na kojem je Milorad Dodik ponovo prijetio secesijom Bosne i Hercegovine.
 

– Milorad Dodik bez potrebe ide u Beograd, jer će se o pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine odlučivati isključivo u Bosni i Hercegovini. Umjesto što bez potrebe diže tenzije u BiH i regonu, bolje bi mu bilo da se okrene poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda BiH, i da deblokira rad državnih institucija. Danas je, u prisustvu predsjednika Srbije i patrijarha SPC, ponovio prijetnju o secesiji. Milorad Dodik neće nikada od Bosne i Hercegovine odvojiti niti jedan njen pedalj i to mora biti jasno i njemu i svima koji možda o tome sanjaju. Isto tako mu mora biti jasno da neće proći ni njegove bahate prijetnje, uvrede i ucjene. Na ultimatume ne pristajemo, niti se Dodika plašimo, kazao je Džaferović.           

Prokomentirao je i izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.                      

– Zabrinjavajuće je blaga i neutralna reakcija predsjednika Srbije Vučića na današnji Dodikov istup, kao i na ranije istupe.

Ako Vučić zaista poštuje Dejtonski mirovni sporazum, suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine, kao što tvrdi, onda i Dodiku i svima oko Dodika mora jasno reći da je secesija nemoguća, da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, a institucije države Bosne i Hercegovine ne smiju blokirati, zaključio je Džaferović.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

3 0 komentara

  1. FAJTER
    FAJTER 15 Februara, 23:50

    ŠEFIK MNOGO KASNIŠ I PRIČAŠ GLUPOSTI.POSLEDNJI KOJI JE DISCIPLINOVAO SRBE BIO JE PETAR STANBOLIĆ.TO ŠTO TI PRIČAŠ OBJESI MAČKU O REP.TO O BLOKADI NIJE DODIKOVO VEĆ SVIH NAS IZ REPUBLIKE SRPSKE OSIM TURČINA MEKTIĆA ALI NJEGA ĆEMO PROTJERATI VAMA U SARAJEVO ILI GA STRPATI U ĆORKU ZBOG KATOLIČKIH SPOMENIKA KOJE JE KRAO SA KATOLIČKIH GROBALJA I PREBRUŠENE PRODAVAO. BOSNA JE NAŠA KOLIKO I TVOJA PA ĆE BITI KAKO I MI HOĆEMO A NE SAMO VI ILI JE NEĆE BITI.MI IMAMO ALTERNATIVU A TO JE BEOGRAD ALI VI MOŽDA NEMATE ALI TO JE VAŠ PROBLEM.HRVATI IMAJU ZAGREB I HRVATSKU.UZELI BI NAŠU ZEMLJU A HRVATIMA BIRALI ČLANA PREDSJEDNIŠTVA E PA NEĆE MOĆI.NEMOJTE PRIJETITIMJER JE NAS SRBA 8000000 I MORATE SHVATITI DA SRBIJA NEĆE PUCATI NA DODIKA ALI BOGAMI NA VAS HOĆE AKO POKUŠATE DA NAPADNETE NAS SRBE U BIH.DOBRO RAZMISLITE JER SMO VEĆ NABAVILI PVO SISTEME DA NATO NESMIJE DA NAS NAPADNE AVIONIMA A PJEŠADIJSKI STE I VI I MILO ĐUKANOVIĆ ZA NAS SRBE SMIJEŠNA PRIČA.NIJE ŠEFIK VINO POŠTO JE BILO.NISTE NAS POBIJEDILI KAD JE NATO BIO SAM I NAJJAČI ČEMU SE SAD NADATE KUKAVCI I PRIJETITE,MORA DA VAS JE TUR ZASVRBIO PA VAS MALO TREBA ISPRAŠITI PO TURU DA SE SPUSTITE NA ZEMLJU.MOŽE VAŠ USTAVNI SUD PISATI ŠTA HOĆE SAMO KAKO ĆETE TO SPROVESTI

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku