hamburger-icon

Kliker.info

Sedmogodišnjeg Igora Kolobarića usmrtila željezna konstrukcija gola na igralištu

Sedmogodišnjeg Igora Kolobarića usmrtila željezna konstrukcija gola na igralištu

03 Aprila
05:22 2007

Sedmogodišnji Igor Kolobarić zvani Giga iz Širokog Brijega poginuo je u nedjelju oko 18 sati kada se nesretnim slučajem na njega oborila željezna konstrukcija gola na igralištu u mjestu Donji Gradac kod Širokog Brijega, potvrđeno je u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona. Policijska stanica Široki Brijeg obaviještena je pola sata kasnije da je u Hitnu pomoć lokalnog doma zdravlja dovezeno tijelo nastradalog dječak

 

 

 

 

Tuga u porodici

 

 

 

 

Policajci su obavili uviđaj, a o događaju je obaviješten i dežurni tužilac. Kako je za "Dnevni avaz" izjavio portparol MUP-a ZHK Damir Čutura, uviđajem je utvrđeno da je željezna konstrukcija nogometnog gola visine 2,2 i dužine tri metra pala na dječaka, nanijevši mu povrede glave kojima je na mjestu podlegao.
Čutura je rekao da policijski istražitelji uzimaju izjave od svjedoka tragedije i rasvjetljavaju slučaj. Na mjestu gdje se konstrukcija sručila na dječaka jučer smo zatekli tragove krvi i upaljene svijeće. Na ovom mjestu jučer nismo zatekli nikoga. Nešto dalje, nekoliko osnovnoškolaca nijemo je samo posmatralo dvije upaljene svijeće na mjestu tragedije. Na upit šta se dogodilo, tek tiho kažu da je "gol ubio Igora".
Stanovnici naselja Donji Gradac još su u šoku. Nekoliko mještana s kojima smo razgovarali kazali su nam da je riječ o nezapamćenoj tragediji.
– Šta da vam kažem. Dječak je s majkom Jelicom, koja je iz ovog mjesta, došao u posjet kod njezinih roditelja i na kraju ih je dočekala tragedija. Igor je došao na igralište i promatrao odrasle kako igraju nogomet. Kako sam ja čula, vjerojatno je uhvatio rukama za stativu gola i počeo je ljuljati. Valjda se igrao. No, na kraju je pala i udarila ga u glavu – rekla nam je radnica u trgovini u blizini igrališta.
Ispred kuće porodice Kolobarić u naselju Puringaj u Širokom Brijegu jučer je bio veliki broj rođaka nastradalog dječaka. Jauci i plač zbog prerano ugašenog života dovoljno su govorili. Igorov otac Vencel, još u šoku, nije mogao razgovarati s novinarima. Saznajemo da je Vencel bio na jednoj sahrani u Zagrebu u trenutku kada mu je javljeno za tragediju.

 

 

 

 

Obavljen ukop

 

 

 

Ivan Lončar, tetak nastradalog dječaka, kazao nam je da se i pored silnih pokušaja Igoru nije moglo pomoći.
– Sastav nogometnog gola udario ga je direktno u glavu i bio je mrtav na mjestu. Sve se dogodilo dok je gledao starije dječake kako igraju nogomet na igralištu. U jednom trenutku valjda se rukama uhvatio za vratnicu i počeo je ljuljati i na kraju je oborio na sebe. Velika je to tragedija. Još ne možemo shvatiti da se to dogodilo -rekao nam je Lončar.
On je potvrdio da nogometni golovi nisu bili dobro učvršćeni.
– Ja sam im i napravio te golove. Nekada su oni bili izuzetno kvalitetni. Imali su svoje postolje i bili jako stabilni, nije bilo nikakve šanse da ih dijete obori. Vremenom su starija djeca razvalila postolja, pa su golovi bili tek puka improvizacija, a učvršćivala su ih samo obične kamenice. Tako se i moglo dogoditi da dijete u igri izazove tragediju – rekao nam je Lončar.
On je istakao kako je više puta upozoravao da golove treba popraviti i napraviti nova postolja. Sve je, međutim, bilo uzalud, niko ništa nije poduzeo.
Pokop tragično stradalog Igora bio je jučer u 17 sati na groblju Sajmište u Gornjim Mamićima.

Faruk Vele (Dnevni avaz)

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku