hamburger-icon

Kliker.info

Sead Đulić novi predsjednik SABNOR-a BiH : Ovu državu smo stvorili mi antifašisti, uzećemo im je!

Sead Đulić novi predsjednik SABNOR-a BiH : Ovu državu smo stvorili mi antifašisti, uzećemo im je!

24 Aprila
16:45 2019

Skupština SABNOR-a Bosne i Hercegovine jednoglasno je za novog predsjednika SABNORA-a BiH izabrala Seada Đulića, doskorašnjeg predsjednika UABNOR-a Mostar.P

Skupština je prihvatila zahtjev za razrješenje dosadašnjeg predsjednika SABNOR-a u BiH Bakira Nakaša, kojemu je odana zahvalnost za petogodišnje uspješno vođenje SABNOR-a BiH. 

“Velika je čast, ali i odgovornost biti na čelu Saveza antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine. Generacije i generacije antifašista prošle su kroz ovaj Savez i dale nemjerljiv doprinos obnovi državnosti Bosne i Hercegovine u slavnoj antifašističkoj borbi, koja je južnoslavenskim prostorima darovala godine slobode i snažnog privrednog, kulturnog, obrazovnog i svakog drugog napretka “, kaže u prvoj reakciji za Radiosarajevo.ba Sead Đulić. 

Priznaje. To obavezuje, ali i nadahnjuje. 

“U narednom periodu, mi ćemo nastaviti započeti kurs reafirmacije antifašističke misli i djela u našoj državi, ali i učiniti snažniji iskorak u okupljanju i motivisanju svih antifašističkih snaga  u Bosni i Hercegovini kako bi se odlučno suprotstavili svim oblicima neofašizma koji je digao glavu“, kaže Đulić. 

Đulić ističe da je “nas više, ali smo bili tihi”. 

“Dali smo im dovoljno vremena da od ove zemlje naprave ugodno mjesto za življenje svih nas. Vratili su nas u prošlost. Dali smo im državu koju smo mi antifašisti stvorili. Upropastili su je, uništili i uništavaju. Vrijeme je da im je uzmemo. I uzećemo. Ovo je, posljednji čas da se svi antifašisti Bosne i Hercegovine udruže i kao jedan odgovore svim kreatorima mržnje u zemlji: Non pasaran. Na tome ćemo raditi u narednom periodu. Siguran sam, i istrajati i uspjeti”, poručio je Đulić.

Faruk Vele ( Radio Sarajevo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku