hamburger-icon

Kliker.info

SDS optužuje, Dodik demantuje : “Nisam suvlasnik Naftne industrije Republike Srpske”

SDS optužuje, Dodik demantuje : “Nisam suvlasnik Naftne industrije Republike Srpske”

01 Jula
17:25 2014

dodikljuti3Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica zatražio je danas informaciju od resornog ministra Željka Kovačevića da li je predsjednik RS-a Milorad Dodik suvlasnik u ruskoj firmi “Neftegazinkor”, koja je privatizovala naftnu industriju RS-a. Ta ruska firma je uz “Zarubrežnjeft“ vlasnik Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, Rafinerije ulja u Modriči i banjalučkog “Petrola”.Na pitanje Govedarice, ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Željko Kovačević je rekao da nema informaciju da Dodik ima suvlasništvo u toj ruskoj firmi, kao ni šef Predstavništva RS-a u Rusiji Duško Perović.

-Nemamo tu informaciju i odgovorno tvrdimo da iz raspoložive dokumentacije ne proizilazi ta tvrdnja – rekao je Kovačević.Tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a Govedarica je ponovo zatražio odgovor od Kovačevića da li je tačno da je 29. augusta 2006. godine u Moskvi registrovano preduzeće koje se zove “Invest tehnologija” i da li su Dodik i Perović suvlasnici te privatne firme, koja je s 20 posto kapitala suvlasnik “Njefgazinkora” pa time i u toj strukturi i naftne industrije RS?-Želim da dobijem ove odgovore, a rok za to je 30 dana – rekao je Govedarica resornom entitetskom ministru.

Odegovaraju'i na optužbve  Dodik je  danas izjavio da nije suvlasnik nijednog preduzeća u  Republici Srpskoj i inostranstvu, kao i da nije učestvovao u formiranju ijednog stranog preduzeća.Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da nema nikakvog vlasništva u inostranstvu, osim u Srbiji, a što je javnosti poznato.Komentarišući navode poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Vukote Govedarice da je suvlasnik rafinerije, Dodik je ocijenio da je “očigledno da SDS permanentno izmišlja”, te naglasio da je riječ o laži i da je spreman na svaku vrstu kontrole.”Danas niko ne izmišlja više od SDS-a i BN-a”, rekao je Dodik i dodao da su izbori razlog za tako nešto.

On je naglasio da bi svaki narodni poslanik trebalo da provjeri informacije prije nego ih saopšti i da ne bi ni trebalo odgovarati na neistinite tvrdnje.”I ja sam čuo da se Govedarica za vrijeme rata krio u kamionima brašna, pa zbog toga može da nosi oznaku `TIP-500`”, rekao je Dodik, ističući da se to moglo čuti na skupu u Hercegovini na kojem je bio i vladika zahumsko-hercegovački Grigorije.On je naveo da je pravo pitanje kako  je moguće da juče u Srebrenici SDS sa drugim partijama razbije srpsko zajedništvo i značajno pokaže probosansku liniju, te kako je moguće da Bakira Izetbegovića dočeka gradonačelnik iz SDS-a u Istočnom Sarajevu.

“Bakir Izetbegović nema pravo da dolazi u svojstvu člana Predsjedništva BiH bez odluke Predsjedništva. Izetbegović uvijek može da dođe ovdje kao građanin i stranački aktivista, ali njegov dolazak kao člana Predsjedništva, bez odluke Predsjedništva, predstavlja kršenje Ustava”, rekao je Dodik. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku