hamburger-icon

Kliker.info

SDP BiH: Zabrinjavajuća šutnja Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića na negiranje Dana nezavisnosti

SDP BiH: Zabrinjavajuća šutnja Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića na negiranje Dana nezavisnosti

28 Februara
17:24 2016

 

predsjednistvo31Izjave Mladena Ivanića, člana Predsjedništva BiH, kojim se omalovažava i negira 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, još je jedan dokaz kako politička elita iz bh. entiteta RS nije u stanju izboriti se sa okovima prošlosti u kojoj živi, saopćeno je iz SDP BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Negiranje 1. marta, koji je temeljni stub današnje BiH, u kojoj Ivanić i brojni njemu slični nemaju nikakav problem da uživaju u brojnim privilegijama koje osiguravaju pozicije u vlasti na kojima se nalaze, politika je podrivanja države BiH, njenog Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Sve vodeće zemlje svijeta priznale su nezavisnost Republike BiH koju su svojim glasovima na referendumu 1992. godine potvrdili svi građani BiH, pripadnici svih njenih naroda. To je činjenica i sa njom se ne može polemizirati.

Iako ovakve izjave političara iz entiteta RS nikoga posebno na iznenađuju, zabrinjava sramna šutnja Ivanićevih kolega iz Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, ali i drugih visokih dužnosnika stranaka parlamentarne većine.

Niti jedna koalicija nije vrijedna kompromisa sa temeljnim vrijednostima naše domovine, te je stoga minimum državničke dužnosti Izetbegovića i Čovića da se jasno i javno distanciraju od Ivanića i njegovih provokativnih, netačnih i uvrjedljivih stavova.

Mi u SDP nemamo nikakvih iluzija da politička borba za nezavisnu BiH, državu jednakih građana nije gotova i u toj borbi nećemo praviti bilo kakve kompromise.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Pero
    Pero 04 Marta, 14:16

    O kakvom negiranju je rijec? Tu se radi o profesionalnosti koju treba da postujete. Cestitke Ivanicu.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku