hamburger-icon

Kliker.info

SDP BiH: Vladajuća petorka pokušava ponovo BiH dovesti na rub rata

SDP BiH: Vladajuća petorka pokušava ponovo BiH dovesti na rub rata

29 Avgusta
19:57 2009
ImageSDPBiH smatra da su napuštanje sjednice Vlade FBiH od HDZ-ovih ministara i prijetnja SDA da neće učestvovati u radu Vijeća ministara BiH usmjereni isključivo ka skidanju odgovornosti s vladajuće koalicije za katastrofalno stanje u zemlji i pokriće svoje pljačke nacionalnim interesima. Stav te stranke je da vladajuća petorka, umjesto suočavanja s posljedicama ekonomske i socijalne katastrofe u kojoj se nalazi BiH, a za koju snose punu odgovornost, pokušava BiH ponovno dovesti na rub rata.
– Plašenjem strahom jednih od drugih, oni građane nastoje natjerati da zaborave sve što su im obećali, a nisu izvršili, a naročito ono što su radili posljednjih godina – saopšteno je iz SDP-a. Ova stranka, umjesto "drskog Dodikovog prijedloga da je potrebno proglasiti moratorijum na političke teme u idućih pet do deset godina", poručuje vladajućoj koaliciji da oni više nemaju legitimitet da se do kraja svoje vladavine, naredne godine, bave bilo čime osim ekonomskim i socijalnim pitanjima od interesa za građane BiH.
Očito je, ocjena je SDP-a, kako vlast na svim nivoima postaje nervozna zbog činjenice da se njihov mandat primiče kraju, a nisu završili preuzete obaveze prema svojim pokroviteljima i finansijerima. Kako se ističe u saopštenju, SDP će i dalje, zajedno sa građanima BiH i nezavisnim medijima, nastaviti sprječavati "korumpiranu i uspaničenu vlast da preda preostalu državnu imovinu u ruke tajkuna, ali i da ih spriječi u namjeri da svoje neuspjehe prikrivaju dizanjem nacionalnih tenzija i zavađanjem naroda". – Pljačkaši i lopovi treba da odgovaraju pred zakonom zbog svojih djela, a ne zbog toga kako se zovu i koje su nacionalnosti – poručuje SDPBiH.  (Kliker.info-Fena)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku