hamburger-icon

Kliker.info

SDP BiH upozorava : SDA i HDZ sada dižu tenzije, poslije izbora ponovo će se zagrliti!

SDP BiH upozorava : SDA i HDZ sada dižu tenzije, poslije izbora ponovo će se zagrliti!

26 Jula
17:37 2016

sdp1(10)anas je odgođena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bez da su parlamentarci dobili ikakvo pojašnjenje. Na jutrošnji kolegij nije pozvan niko iz opozicije pa se s pravom trebamo zapitati zbog čega se čekalo 15 dana i zbog čega je potrebno 15 dana da se okupe predstavnici parlamentarne većine, saopćio je SDP BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Nama je jasno da je ovo stara i poznata predizborna igra SDA i HDZ-a, koji će se nakon izbora ponovo bratski zagrliti. Očigledno je da se radi samo na podizanju tenzija kako bi od građana opet izmamili glasove na politikama straha i prijetnji.

Dužni smo javnosti reći da se FBiH nalazi u ozbiljnoj parlamentarnoj krizi, što dovodi do mnogih zastoja čiju cijenu plaćaju građani. Prisjetite se kako je malo zakona stiglo iz Vlade u proteklih pola godine, koliko je sjednica održano i koliko se dana i sati radilo. Odgađanje današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH samo je još jedan od dokaza da je ovo čista parlamentarna kriza i potpuni krah parlamentarne većine koju čine SDA, SBB i HDZ.

Izgubljene su dvije godine bez ikakvog napretka i bilo kakvih stvarnih pomaka. Nema niti jednog metra autoputa, nema obećanih radnih mjesta a nerad se pokušava prikriti mahanjem papirima, lažiranim statistikama i praznim obećanjima. „Od oktobra kreće snažni zamah“, jedno je od mnoštva takvih lažnih obećanja koja vrijeđaju inteligenciju građana. Sve što je aktuelna vlast uspjela učiniti, prije ove parlamentarne krize, bila su povećanja vlastitih primanja, novi nameti, porezi i opterećenje običnih ljudi i radnika.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku