hamburger-icon

Kliker.info

SDA uzvratila : Dodik je sebe odavno diskvalificirao da bilo šta zahtjeva

SDA uzvratila : Dodik je sebe odavno diskvalificirao da bilo šta zahtjeva

01 Februara
18:53 2015

dodododik1231Milorad Dodik je već odavno sam sebe diskvalificirao da bilo šta zahtijeva ili da postavlja pitanja. Neumitno dolazi vrijeme kada će on morati dati odgovore na mnoga pitanja, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA), u povodu zahtjeva čelnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za smjenom Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Zastupničkog doma parlamenta BiH.

U saopćenju se navodi da se predsjednik RS-a Milorad Dodik “i njegovi poslušnici” obrušavaju na SDA i njene visoke funkcionere naročito kada vode političku polemiku sa Savezom za promjene iz RS-a “pokušavajući se na taj način pozicionirati u državnu vlast”.

– Kako se u javnosti Kebine konstrukcije i falsifikati raskrinkavaju, tako Dodik postaje sve nervozniji i žešći u zahtjevima za Džaferovićevu smjenu. I njemu i drugima koji ga podržavaju poručujemo da im to neće proći – navode iz SDA.

Dodaje se da je “krajnje vrijeme” da Tužilaštvo BiH ozbiljno ispita krivičnu prijavu SIPA-e podnesenu protiv Dodika vezanu za izgradnju zgrade Vlade RS-a, “da Dodik počne pripreme za polaganje računa oko izgradnje puteva i raznih drugih infrastrukturnih objekata u RS-u, dodjele kredita Razvojne banke vlastitom sinu”.

– A što se tiče iskonstruisane i na falsifikatu bazirane tvrdnje o Džaferovićevom navodnom neprijavljivanju ratnog zločina, pozivamo Dodika da domaćoj i svjetskoj javnosti objasni šta znače riječi koje je on izgovorio u maju 1995. godine na Skupštini RS-a, nakon Martićevog raketiranja Zagreba prilikom čega je poginulo i povrijeđeno mnogo ljudi, kada je izjavio da se “slaže da Zagreb treba tući, ali ne smijemo to reći”!

Ove riječi je izgovorio kritikujući urednika TVRS-a zbog vijesti o tom zločinu. Dodik ne samo da želi prikriti zločin,već je očigledno i inspirator zločina. Slična pitanja se moraju postaviti i njegovim brojnim ministrima i zastupnicima, počev od onih koji su bili u toku rata visoki funkcioneri Šešeljeve stranke, pa do onih koji su učestvovali u etničkom čišćenju u općinama u kojima su živjeli – navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku