hamburger-icon

Kliker.info

SDA traži smjenu glavne tužiteljice BiH : Gordana Tadić mora podnijeti ostavku jer je prevarila državu

SDA traži smjenu glavne tužiteljice BiH : Gordana Tadić mora podnijeti ostavku jer je prevarila državu

17 Augusta
22:48 2020

Činjenica da je glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić putem fiktivnih ugovora naplaćivala naknade od države za stanovanje, što potvrđuje dokumentacija objavljena u Oslobođenju, predstavlja prvorazredni skandal, saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako se navodi, spremnost glavne tužiteljice da krši zakone i propise radi sticanja novčane koristi je nezamisliva stvar u svakoj pravnoj državi.

-Ne može vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini graditi tužiteljica, koja je potvrdila da je u svojim aktivnostima vođena politički i etnički selektivnim kriterijima, a sada je pokazala da je spremna čak i na očigledne prevare u svrhu sticanja finansijske koristi, ističu iz Kluba SDA.

U svim državama, sa uređenim pravosudnim sistemom, objava ovako diskreditirajuće dokumentacije, navodi se, izazvala bi automatsku ostavku glavne tužiteljice.

-U slučaju Gordane Tadić će to očigledno morati učiniti nadležne institucije, te očekujemo da podhitno bude  pokrenuta procedura koja će rezultirati njenom smjenom, zaključuje se u saopćenju.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Kašif
  Kašif 18 Augusta, 01:08

  “Ja kurve šta radi” reklo bi se prije 27.godina.Danas je svima jasno da je ova gospođa dio jedne decentralizovane paradržavne organizovane grupe čiji pripadnici žive na ovaj način. Ovako se krije neznanje ili neetičnost koji su potrebni za rad na radnom mjestu na kom gospođa radi i prima platu za to i na ovaj način se naplaćuje još više nego kad se radi etično-lažni extra profit. No ovo je ista situacija kao i u slučaju respiratori, samo što su različta radna mjesta, tamo su tri političar, direktor, biznismen i njihovi prijatelji koji bi željeli ostati anonimni. Nakon što su uhvaćeni na djelu slijedi navodno procesuiranje u kojem se pojavljuju različiti subjekti u ovom se pojavljuje disciplinski tužioc. S obzirom na rasprostranjenu neetičnost u ulozi sudije u disciplinskom postupku će se kao sudija pojaviti neko treći a presudu u stvarnosti donosi gospođa kojoj se sudi. U normalnoj zemlji bi se zbog toga disciplinski sudija polio benzinom i zapalio. Nakon navodnog procesuiranja takve osobe zbog uspješne odbrane na sudu takva osoba stiče ili potvrđuje ugled u društvu, Novina je što danas žene u tome pariraju muškarcima, tako da ovu aferu nose žene i s obzirom na efikasnost parasistema uspješno će je iznijeti do kraja. Zato svi koji žele da se bore protiv ovakvih moraju na izborima u novembru, u Mostaru u decembru glasati za SDA.

  Odgovori
  • ja
   ja 18 Augusta, 09:42

   Rugala se ruga da bi joj bila druga. Nemam namjeru braniti Tadicku . zar i onaj drbil iz Stoca Kaplan nije naplacivao kao i Tadicaka a bogami i jos dosta njih iz SDA. Treba svakom isto ni po babu ni po stricevima.

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku