hamburger-icon

Kliker.info

SDA oštro protiv Suljagića : On je brutalno i sebično zloupotrijebio državotvornu i patriotsku ideju”Domovine”

SDA oštro protiv Suljagića : On je brutalno i sebično zloupotrijebio državotvornu i patriotsku ideju”Domovine”

04 Avgusta
14:20 2014

BakirII76Stranka demokratske akcije odbacuje prozirni pokušaj podmetanja Emira Suljagića da “Izetbegović zajedno sa Lagumdžijom želi poljuljati Koaliciju “Domovina”, saopćeno je iz SDA.Suljagić je u izjavi z Avaz ranije kazao:- Lagumdžija i grupa ljudi okupljena oko njega, koji od početka radi protiv “Domovine”, sigurno imaju saveznike u jednom dijelu SDA koncentriranom oko dotičnog kabineta u jednoj poznatoj zgradi u Sarajevu.

Ovu tvrdnju iz SDA nazivaju izmišljotinom, a Suljagića politikantom.

-On najbolje zna koliko ga je puta predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio u svom kabinetu, pružajući od samog početka projektu “Domovina” punu političku, ali i svaku drugu podršku. Ali, ništa više ne iznenađuje od čovjeka koji se u vrlo kratkom roku od apologeta svog bivšeg lidera pretvara u medijskog strvinara koji javno pljuje na sve ono što je prethodno napisao, navode iz SDA.

Suljagiću je upućeno i javno pitanje: u čije ime i s kojim pravom on svojata Koaliciju “Domovina”?

-Upravo je on brutalno i sebično zloupotrijebio ovu državotvornu i patriotsku ideju kao platformu za vlastitu političku promociju tajno pripremajući za kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva. Ako ovaj lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom, misli da mu još neko vjeruje, grdno se vara. Bošnjaci, a prije svih Podrinjci i povratnici, su prozreli njegovu licemjernu igru i nikakva galama, uvrede i laži na račun drugih neće mu pomoći, navodi se iz SDA. Inače, koaliciju koja u oktobru izlazi na izbore za Narodnu skupštinu RS, predsjednika i potpredsjednika RS, čine SDA, SBiH, DF – Željko Komšić, SBB – Fahrudin Radončić, HSP, Posavska stranka i Stranka dijaspore. (Kliker.info-Bportal)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku