hamburger-icon

Kliker.info

SDA oštro odgovorila Nikoliću : “Srbija i RS nikada neće biti jedno”

SDA oštro odgovorila Nikoliću : “Srbija i RS nikada neće biti jedno”

27 Maja
15:19 2017

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH najoštrije je osudila jučerašnju izjavu odlazećeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića kako se “nada da će jednog dana Srbija i RS biti jedno”.SDA se nada da je “s odlazećim Nikolićem odlazeći i odnos Srbije prema BiH koji je oličavao”.

“Izjave kojima se atakuje na teritorijalni integritet BiH su prepreka obnovi dobre saradnje zemalja zapadnog Balkana koju Srbija verbalno proklamuje. BiH je očuvala svoj teritorijalni integritet i suverenitet i u mnogo težim okolnostima, pa i onda kada je na BiH vršeći otvorenu agresiju atakovao Miloševićev srbijanski režim u kojem je Nikolić imao značajnu ulogu”, saopćeno je iz SDA.

BiH će, ističu iz SDA, uvijek biti jedno, a neka Nikolićevi nasljednici vode računa o svojoj državi i neka joj pokušaju oprati obraz zbog jedinog genocida koji je izvršen u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, genocida u BiH, za koji je presudom Međunarodnog suda direktno proglašen odgovornim entitet RS, a Srbija odgovornom za njegovo nesprečavanje.

“Neka se bave pitanjem jedinstva vlastite države i stanjem ljudskih prava u njoj. U to sigurno ne spada jučerašnja ramazanska ‘čestitka’ muslimanima u Srbiji tako što će im pred džumu vlast srušiti džamiju”, stoji na kraju saopćenju iz SDA.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku