hamburger-icon

Kliker.info

SBiH o tragediji u Raspotočju : Nikšić, Trhulj, Grabovica i Sarajlić da podnesu ostavke

SBiH o tragediji u Raspotočju : Nikšić, Trhulj, Grabovica i Sarajlić da podnesu ostavke

05 Septembra
22:15 2014

AmerSZBIH111Povodom teške rudarske nesreće sa tragičnim posljedicama u jami Raspotočje RMU Zenica izražavam duboko saosjećanje sa porodicama poginulih rudara i njihovih radnih kolega, ističe u  saopštenju za javnost predsjednik SBiH Amer Jerlagič .

-Istovremeno očekujem, kao moralni čin, da Premijer Nermin Nikšić, ministar energetike rudarstva i industrije Erdal Trhulj i kompletna Uprava Elektroprivrede BiH na čelu sa Elvedinom Grabovicom i izvršnim direktorom za proizvodnju Senadom Sarajlićem odmah podnesu neopozive ostavke.Ukoliko se ovo ne desi pozivam oba doma Parlamenta Federacije BiH da u roku od 24 sata zakažu hitne, vanredne sjednice i traže razrješenje dužnosti navedenih dužnosnika-,naglašava jerlaqgić.

Izjavom za javnost, oglasio se potom i savjetnik predsjednika SBiH Muhamed Fazlagić koji kaže da tragedija u Raspotočju ide na dušu Vlade Federacije 100 p0sto.

-Umjesto da su riješavali metanske jame i sigurnost rudara, oni szu im kupovali informatiku i SAP i tako uzimali reket.U tome je ova Vlada najjača-, naglašava  Fazlagić. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku