hamburger-icon

Kliker.info

SBiH o rehabilitaciji Draže Mihajlovića : : Fašizam nije poražen i živi u punom sjaju na granicama Evropske unije

SBiH o rehabilitaciji Draže Mihajlovića : : Fašizam nije poražen i živi u punom sjaju na granicama Evropske unije

14 Maja
20:30 2015

SBiH2Stranka za Bosnu i Hercegovinu najoštrije osuđuje rehabilitaciju četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata Draže Mihajlovića. Ovakvi potezi šalju jasnu poruku čestitim građanima Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i cijelog antifašističkog svijeta, da Srbija pod rukovodstvom Tomislava Nikolića potvrđuje kako stoji iza fašioidnog djelovanja četničkog pokreta kao i iza genocida koji se desio tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Priča o pomirenju kojim se javnost zasipa punim ustima od strane premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegovog šefa države Nikolića, nije ništa drugo nego licemjerstvo i cinizam najvećeg stupnja. Dok su i njih dvojica pucali i ubijali po Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, to su radili pod zakletvom i istim tekovinama koje je uspostavio Draža Mihajlović. Ovim činom je nanesena uvreda svim žrtvama pobijenim od ove ideologije od 1941. do 1945. kao i od 1991. do 1995. u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj

Ovdje se treba naglasiti da je Draža ubijao i Srbe neistomišljenike za šta bi trebao podnijeti račun svom narodu.U Stranci za Bosnu i Hercegovinu duboko se nadamo da ce civilizovani dio Srbije smoći snage da izađe iz začaranog kruga u koji je licemjerno uvlaći Nikolić i njegova politika. Uz posljednja hapšenja povratnika u manjem i siromašnijem bosanskohercegovačkom entitetu, stavljanja pod kontrolu medija i nevladinih organizacija, ovo je još jedan u nizu poteza koji govori da fašizam nije poražen i da živi u punom sjaju na granicama Evropske unije, ističe se u saopštenju za javnost Strasnke za BiH.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku