hamburger-icon

Kliker.info

SBiH o odluci Suda BiH : Potvrđena naša stalna zalaganja, ništa se ne može sakriti !

SBiH o odluci Suda BiH : Potvrđena naša stalna zalaganja, ništa se ne može sakriti !

20 Jula
07:36 2015

SBiH2Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja Odluku Suda Bosne i Hercegovine kojom se nalaže Republičkoj upravi za geodetsko i imovinsko pravne poslove Republike Srpske da uknjiži prava svojine na Bosnu i Hercegovinu na nekretninama koju čine objekti Ministarstva odbrane i pašnjak četvrte klase u Han pjesku ukupne površine 11.474. metra u privremenom listu nepokretnosti, kao i da se izbriše upis svih prava tuženih na predmetnim nekretninama.

Odlukom Suda Bosne i Hercegovine potvrđeno je ono za šta se Stranka za Bosnu i Hercegovinu uvijek zalagala, a to je da državna imovina može biti uknjižena samo na državu, a nikako na entitete. Iako je platila ogromnu političku cijenu, SBiH i njen tadasnji lider Dr. Haris Silajdžić nisu prihvatili Prudski sporazum koji je potpisan između bivšeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića i Milorada Dodika kojim je Tihić pristao na podjelu državne imovine na entitete.

Ovo je lako provjerljivo jer se o ovoj temi vodila duga javna debata, a sam Tihić je, nastupajući sa Dr. Silajdžićem u dijaloškoj emisji na Federalnoj TV, javno rekao da državnu imovinu treba dati entitetima.Ovakve presude koje nalažu knjiženje državne imovine na njenog pravog titulara Državu Bosnu i Hercegovinu, su dokaz ispravnosti principijelne politike i stavova Stranke za Bosnu i Hercegovinu koja je uvijek stavljala interese države i njenih građana ispred pozicija i ličnih interesa. Stranka za Bosnu i Hercegovinu platila je veliku cijenu, ali je spasila državu od uskih pogleda i podaničke politike koja je prihvatala sve diktate iz Banjaluke i Beograda.Vjerujemo da će nakon ove presude postati svim političkim akterima jasno koliki je značaj Državne imovine i koji je jedini ispravan i zakonski put njenog pravog korištenja, a to je isključivo kroz institucije Države, navodi se u saopštenju za javnost SBiH.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Kasamovic
    Kasamovic 20 Jula, 15:55

    Iskrene cestitke dr Silajdzicu i vama u nastavku borbe za BiH. Na veliku zalost mnogi uopste ne razumiju politiku koju vodi SBiH, kao ni stanje u kojem se svi nalazimo od 2004. godine. Veliki pozdrav.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku