hamburger-icon

Kliker.info

SBiH o istupu Tomislava Karamarka : Neugasle imperijalne ambicije !

SBiH o istupu Tomislava Karamarka : Neugasle imperijalne ambicije !

01 Marta
16:32 2015

SBiH2Ono što je u svom pismu Hrvatskom narodnom saboru u Mostaru, prilikom njegovog šestog zasjedanja, poručio predsednik HDZa Hrvatske, Tomislav Karamarko, flagrantno je miješanje u politički život Bosne i Hercegovine. Karamarkova teza da BiH „…može se urediti samo kao decentralizirana, pravna i socijalna država sastavljena od federalnih jedinica s jednakim pravima I odgovornostima…“ nije ništa drugo do li poziv na raspad međunarodno priznate članice UN – države

Bosne i Hercegovine. Svi oni koji čak i površno poznaju logiku europskih pravnih stečevina dobro znaju da je federalizam sistem koji omogućuje najbrže i najjednostavnije otcjepljenje pojedinih federalnih jedinica!?! Velikodušno Karamarkovo nuđenje pomoći Bosni i Hercegovini radi ubrzanja procesa pristupanja Europskoj Uniji i NATOu lukavo, prijetvorno uvjetuje rješenjem takozvanog hvratskog pitanja u BiH.

Ovakav stav čelnika najjače oporbene stranke u Hrvatskoj nije ništa drugo nego imperijalna žudnja za dijelovima teritorije države Bosne i Hercegovine, jer Tuđmanova pogubna, fašisoidnošću natopljena politika preseljenja drugih ali i vlastitog naroda vješto je skrivena u Karamarkovom pismu, koje vrvi od nelogičnosti, te potpunih težnji ka demontaži države Bosne i Hercegovine. Stranka za Bosnu I Hercegovinu kao integralistička stranka svih bh. građana, pa sljedstveno tome i Hrvata, najoštrije osuđuje Karamarkovo miješanje u bh. političke prilike.

Poručujemo gospodinu Karamarku da Bosna i Hercegovina ima dovoljan broj domoljuba, koji nikada neće dozvoliti federalizam kao sustav koji omogućuje cijepanje BiH i u krajnjem ishodu njen nestanak.Ako smo to mogli činiti u toku krvavoga rata, kada je idejom njegovog predšasnika Tuđmana i njegovih bh. slugana djelovao sustav paradržave Herceg-Bosne, učinićemo to i sutra, pa čak i po cijenu nedemokratskih formi, jer državu Bosnu u Hercegovinu koju smo branili u ratu od agresije dva fašizma spremni smo obraniti i u miru, pogotovo od takozvanih prijatelja,  kakvim se izdaje gospodin Karamarko, navodi se u reagovanju Stranke za Bosnu i Hercegovinu .

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku