hamburger-icon

Kliker.info

Saša Magazinović : Vučić će prije ili kasnije Dodika pustiti niz vodu čega je i sam Dodik svjestan !

Saša Magazinović : Vučić će prije ili kasnije Dodika pustiti niz vodu čega je i sam Dodik svjestan !

11 Avgusta
06:50 2017
SDP nikada nije bio protiv razgovora bilo je vrste i sa ljudima sa kojima potpuno dijeli mišljenje ali i sa onima sa kojima se u potpunosti ne slaže.
Cijenimo angažman gospodina Durakovića i želju da se drugačije angažuje nego što je to bilo ranije, međutim za početak on mora odgovoriti na pitanje da li će to biti probosanski ili probošnjački politički pokret koji bi ciljao na iste one glasove na koje je ciljala SDA, čiji je bio član, kazao je za TV1 zastupnik SDP-a u PS BiH Saša Magazinović, govoreći o pozivu Pokreta “Odgovor” za zajednički nastup svih probosanskih opcija u RS-u na izborima 2018.godine.

SDP će u Republici Srpskoj biti dio jedne šire probosanske platforme, a da li će u njoj biti Ćamil Duraković ili neće to ćemo vidjeti”, dodao je Magazinović.

Magazinović se osvrnuo na izjave Predsjednika RS-a koje se tiču ujedinjenja RS-a i Srbije kazavši da se radi o bajkama, i da ne treba biti naivan pa se hvatati za takve Dodikove provokacije, jer očito je da će Vučić prije ili kasnije Dodika pustiti niz vodu čega je i sam Dodik svjestan.

On je govoreći o političkoj situaciji u kontekstu rada Vijeća ministara kazao da je moguće da se povede rasprava o nepovjerenju, dodavši da ipak treba napraviti razliku između ministara jer očito svi nisu isti. Magazinović smatra da su ministri Šarović i Mektić i Jusko radili dobar posao.

Magazinović je komentarišući izmjene Izbornog zakona koje je predložio HDZ kazao da se radi o zakonu koji i jeste predložen da bi pao jer se otpočetka znalo da nema podrške za to, dok sa druge strane se radi o zakonu koji ne ispunjava evropske standarde.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku