hamburger-icon

Kliker.info

Saša Magazinović’ nakon neuspjele sjednice državnog parlamenta : “Moguća nova većina kao pokušaj izlaska iz krize”

Saša Magazinović’ nakon neuspjele sjednice državnog parlamenta : “Moguća nova većina kao pokušaj izlaska iz krize”

14 Juna
15:08 2019

“Nije nemoguće da se u narednom periodu pokuša napraviti nova parlamentarna većina na nivou BiH, kao pokušaj izlaska iz ove situacije”.

Poručio je ovo šef kluba poslanika SDP-a BiH u državnom Parlamentu Saša Magazinović, odgovarajući na pitanja novinara podržava li tezu da se u najvišem zakonodavnom tijelu pokuša iznaći druga varijanta ukoliko SDA, HDZ BiH i SNSD uskoro ne postignu dogovor o formiranju vlasti. 

Nakon što je prekinuta današnja hitna sjednica Predstavničkog doma BiH o stanju u pravosuđu i migrantskoj krizi, jer se u sali nisu pojavili poslanici SNSD-a i Srpskog kluba, pa nije bilo entitetske većine, Magazinović je kazao kako u narednom periodu očekuje sve veći broj inicijativa za sazivanje vanrednih sjednica.

“Kolegijum Predstavničkog doma ne saziva sjednice i onda će poslanici uzeti stvar u svoje ruke, te pokušati oživjeti rad Parlamenta BiH. Važno je ima jedan broj onih koji žele da se razlikuju i da ne budu u tom košu ‘svi su isti’, odnosno ljudi koji rade svoj posao. Mislim da će to biti sve vidljivije u narednom periodu”, rekao je ovaj SDP-ov poslanik.  

Prema njegovim riječima, tokom rasprave na današnjoj hitnoj sjednici bilo je vidljivo da su poslanici SDA na stidljiv način podržali HDZ BiH u namjeri da se sa dnevnog reda skine tačka o stanju u pravosuđu. 

“Kao argument naveli su neadekvatan materijal za raspravu. Ako je Izvještaj o radu VSTV-a neadekvatan, onda to najviše govori o onima koji su tražili da se ova tačka skine sa dnevnog reda”, poručio je Magazinović.

(Vijesti.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku