hamburger-icon

Kliker.info

Sarajevo blokirano: Protiv vlasti prosvjeduju mudžahedini i policajci

Sarajevo blokirano: Protiv vlasti prosvjeduju mudžahedini i policajci

12 Decembra
05:32 2006

Dok predstavnici političkih stranaka kreiraju postizborne stranačke koalicijske liste koje će sljedeće četiri godine držati pozicije vlasti, ako je suditi po jučerašnjoj slici u glavnom gradu BiH Sarajevu, tko god bude na vlasti čeka ga buran i brojnim problemima opterećen mandat.  
U samo jednom danu na četiri lokaliteta organizirana su četiri prosvjeda.  Na njima su protiv ponašanja vlasti jučer prosvjedovali policajci kojima je misija UN-a još prije četiri godine ukinula certifikat za rad, potom naturalizirani državljani BiH iz arapskih država koji traže zadržavanje bh državljanstva, poljoprivrednici koji već mjesecima inzistiraju na donošenju mjera za zaštitu domaće proizvodnje, logoraši koji su tijekom rata bili zatočeni i maltretirani u logorima.
I na kraju prosvjed radnika sarajevske tvornice čokolade i konditorskih proizvoda Sarabon, koji su nakon neuspjele privatizacije tvornice ostali bez svojih plaća. Valom prosvjeda koji je jučer okarakterizirao život u glavnom gradu BiH na vidjelo su izišle sve društvene i socijalne kompleksnosti s kojima se kroz prošlost suočavala država i koju će nova-stara vlast morati riješiti u sljedećem razdoblju. Bez obzira na to koliko bilo bolno i s kojim posljedicama po sigurnost grau0111ana, nova vlast ipak će morati oduzeti nelegalno stečena državljanstva naturaliziranih državljana BiH iz arapskih zemalja (mudžahedina). Iako su svjesni da se njihovim i zahtjevima njihove djece koja su rou0111ene u brakovima s bošnjačkim ženama ne može udovoljiti prvo zbog pritiska Zapada, a potom i domaće javnosti, “mudžahedinska zajednica” i jučer se pojavila ispred zgrade državnih institucija sa sloganima “Vratite nam državljanstvo”, “Mi smo se borili za BiH”.

(Večernji list)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku