hamburger-icon

Kliker.info

Sarah Palin: Obami fale ‘cojones’ da se riješi ilegalnih imigranata

Sarah Palin: Obami fale ‘cojones’ da se riješi ilegalnih imigranata

03 Augusta
15:31 2010

Bivša guvernerka Aljaske i bivša republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a Sarah Palin smatra da predsjednik Barack Obama nema “cojones” (muda) da riješi problem ilegalne imigracije, za razliku od guvernerke Arizone Jan Brewer, koja ih ima. <!–//<![CDATA[
if(typeof(adlink_randomnumber)=="undefined"){var adlink_randomnumber=Math.floor(Math.random()*10000000000)}
if(typeof(WLRCMD)=="undefined"){var WLRCMD=""}
if(typeof(adlink_tile)=="undefined"){var adlink_tile=1}else{adlink_tile++}
document.write('’);
//]]>–>http://ad.hr.doubleclick.net/click%3Bh%3Dv8/39eb/3/0/%2a/w%3B225111655%3B0-0%3B0%3B50250290%3B2928-180/150%3B36842612/36860490/1%3B%3B%7Eaopt%3D2/1/fb45/2%3B%7Esscs%3D%3fhttp://www Gostujući na Fox Newsu, Palin, koja se tijekom kampanje proslavila svojim rječnikom bliskom običnom čovjeku, napala je Obamu zbog odluke ministarstva pravosuđa da tužbom pokuša spriječiti kontroverzni zakon donesen u Arizoni prema kojem bi policija mogla legitimirati na cesti svakoga tko izgleda kao da bi mogao biti ilegalni imigrant.- Jan Brewer ima cojones koje naš predsjednik nema, da se pobrine za sve Amerikance, ne samo Arizonce, nego sve Amerikance. Ako naš vlastiti predsjednik neće provoditi naš federalni zakon, naprijed Jan Brewer – rekla je Palin, koja se u kampanji proslavila i svojim nesuvislim načinom slaganja rečenica.

Ministarstvo pravosuđa tvrdi da zakon krši Ustav jer se bavi pitanjima koja su u jurisdikciji federalnih vlasti, a ne saveznih država. Okružni sud u Arizoni s time se složio i presudio da se zakonom krši Četvrti amandman američkog Ustava koji zabranjuje nerazumne pretrese građana od strane policije. Kritičari tvrde da bi zakon legalizirao i rasno profiliranje, odnosno da bi policiji dopustio da legitimira svakog tko nije bijelac, no vlasti Arizone najavile su žalbu.- Bilo bi lijepo vidjeti da je Sarah Palin naučila i druge španjolske riječi, poput “Constitución” ili možda “amor a la Constitución” – rekao je demokratski kongresnik Jose Serrano iz New Yorka.Dodao je da je lako pokupiti političke bodove na potpaljivanju straha od imigranata, ali da je nužno mnogo više odlučnosti da se takav zakon zaustavi.- Donijeti zakon koji diskriminira ljude? To za mene ne znači biti hrabar, to znači biti u krivu. Hrabrost je vratiti stvar na početak i reći da se to ne može raditi – rekao je.Palin je tijekom gostovanja na Fox Newsu inače kritizirala i Obamine planove da pusti da porezne olakšice za najbogatije Amerikance, a u jednom je trenutku rekla kako joj “dlan nije dovoljno velik” da na njega zapiše sve bilješke, pa je nastavila čitati bilješke o porezima s komada papira. (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku