hamburger-icon

Kliker.info

Sara Bezdrob: Moj put od Bosne preko Italije do Holivuda

Sara Bezdrob: Moj put od Bosne preko Italije do Holivuda

14 Aprila
01:09 2014

sarabez3Sara Bezdrob, ljepotica koja je ove godine predstavljala Bosnu i Hercegovinu na svjetskom Izboru Kraljice univerzuma (Queen of the Universe), gdje se plasirala među 15 najljepših, rođena je u Italiji, bh. je porijekla, a godinama živi u Americi.- Najveći dio moje familije i sada živi u BiH. Dok smo živjeli u Italiji, a i kada smo se preselili u Ameriku, u mojoj kući uvijek se govorio bosanski jezik, pripremala su se naša jela, slušala se naša muzika. Za mene je bilo sasvim logično da predstavljam Bosnu na ovom takmičenju. Nakon ovog izbora, želim da pomognem manje sretnim ljudima od mene. Želim da osnujem humanitarnu organizaciju, čiji bi se rad fokusirao na prikupljanje i distribuciju sportske opreme djeci iz siromašnih zemalja – govori Bezdrob iz svog doma u Kaliforniji.

Rijetki sretnici

Sarini roditelji rođene su Sarajlije. Krajem osamdesetih njena majka otišla je na postdiplomske studije u Italiju kao stipendista Ujedinjenih naroda, tako je i ona rođena 1989. u Bariju.- U Orandž Siti u Kaliforniji preselili smo se 1995. godine. Tu sam završila osnovnu i srednju školu. Imala sam sreću i čast da radim kao “cheerleadersica” za jednu od najboljih hokejaških ekipa u Americi Los Anđeles kingse. Prije dvije godine imala sam priliku da držim u rukama i Stenli kup, što uspijeva samo rijetkim sretnicima. Diplomirala sam na Odsjeku za film i režiju na “Arizona State Universityju”, a potom sam otišla u Holivud. Posljednju godinu radim kao producent na TV-u i, po prirodi posla, imam priliku da se viđam s ljudima iz svijeta filma – kaže nam Sara.

Osim produkcijom, bavi se i glumom pa se pojavila u serijama “Bering Sea Gold”, “Bucket and Skinner's Epic Adventures” te u filmu “Paging Dr. Freed”…
– Da bi se ušlo u uniju glumaca, mora se prikupiti određeni broj “kredita”. Bila sam dovoljno sretna da u posljednjih nekoliko godina učestvujem u velikom broju TV projekata. To su “90210”, “Entourage”, “Hart of Dixie”, “Real Husbands of Hollywood”, “Nickelodeon”, “The Exes”… Srela sam mnogo ljudi iz filmske industrije i naučila mnogo. Jedna od glumica koju bih željela da upoznam je Anđelina Đoli (Angelina Jolie). Impresionirana sam njenim humanitarnim angažmanom, radom na filmu i njenom posvećenosti porodici, što je vrlo teško ostvariti u današnjem Holivudu – ističe ljepotica.Nakon dugogodišnje ljubavne veze s producentom Timom Birsom (Beers) iz Njujorka, nedavno se i zaručila.

Dodjela Emija

– On je veoma pažljiv. Mnogo zna o filmu. Već je učestvovao na dosta različitih filmskih i TV projekata. Sada je već pri kraju i njegov postdiplomski studij na “American Film Insituteu”, a to je sigurno najprestižnija škola za postdiplomske studije u svijetu filma. On mi pomaže u svakoj prilici – govori Sara. Bosanka s holivudskom adresom bila je čak na ovogodišnjoj dodjeli Emija, gdje je njen zaručnik osvojio nagradu.- Sve je puno sjaja i glamura. Haljine, nakit, zvijezde… Nezaboravno iskustvo. Kada se tome doda da je Tim osvojio Emija za program realnosti “Deadliest Catch”, onda je iskustvo i hiljadu puta ljepše i nestvarnije. To je jedna od večeri koju nikada neću zaboraviti – oduševljena je Sara.

Želim u Brazil da navijam za našu reprezentaciju
– Imam planove za dolazak u BiH, onoliko koliko mi poslovi budu dozvolili. Voljela bih da vidim svoju familiju u Sarajevu. Voljela bih obići mjesta o kojima mi roditelji neprestano pričaju. Isto tako mi je velika želja da odem u Brazil i navijam za našu nogometnu reprezentaciju. No, za sada su svi moji poslovni planovi vezani za centar filmske industrije, ali što bi se reklo, nikad ne reci nikad – kaže Sara. (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku