hamburger-icon

Kliker.info

Sanader ipak ne dolazi u Banjaluku

Sanader ipak ne dolazi u Banjaluku

20 Juna
16:56 2008

Ivo Sanader, premijer Republike Hrvatske, ipak neće doći na donatorsku konferenciju za prikupljanje sredstava za obnovu katoličke crkve svetog Ante Padovanskog u banjalučkom naselju Petrićevac, koja će biti održana sutra i u nedjelju.

Ovo je juče potvrdio Miroslav Buličić, hrvatski konzul u Banjaluci, i dodao da je tu informaciju dobio juče iz Ambasade Republike Hrvatske u BiH.

"U ime premijera Sanadera, prema mojim saznanjima, u Banjaluku će doći  Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i športa RS", rekao je Buličić i dodao da ne može dati više informacija o tome zbog čega je došlo do odgađanja Sanaderove posjete Banjaluci.

Svoju ranije najavljenu posjetu RS juče su otkazali i predstavnici političkih i kulturnih institucija srpske zajednice u Hrvatskoj i to zbog, kako su naveli, "velike medijske i političke kampanje kojoj je srpska etnička zajednica izložena u Hrvatskoj i šire, povodom izjava gostiju Skupštine Srpskog narodnog vijeća, održane krajem maja u Zagrebu".

U dopisu Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije navedeno je da je posjeta, koja je bila najavljena za 20. i 21. juni otkazana "da bi se smanjile međunacionalne strasti i kampanja koju podržavaju svi mediji u Hrvatskoj".

Iz ovog vijeća ističu da srpska nacionalna manjina "neće odustati od dogovorene posjete RS, koja će biti prolongirana za neko bolje vrijeme".  

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku