hamburger-icon

Kliker.info

San saznaje : Karadžić uhapšen u stanu bh. diplomate Tamare Đogo?

San saznaje : Karadžić uhapšen u stanu bh. diplomate Tamare Đogo?

25 Jula
02:32 2008
 

Ratni zločnac Radovan Karadžićivio je u Novom Beogradu pod lažnim imenom Dragan Dabić u iznajmljenom stanu. Stan broj 19 na trećm spratu zgrade u ulici Jurija Gagarina  broj 267 vodi se na Zoranu i Miroslavu Maksimović Komšije nisu raspoložene za prič i svi se kunu da nikada nisu ni pomislili da je Dragan Dabić zapravo Radovan Karadžić Dodaju da je bio pristojan, da ni s kim u zgradi nije komunicirao niti se družio. U sedmospratnu zgradu ušao bi tek nakon što se osvrne nekoliko puta na lijevu i desnu stranu i nikada do stana na trećem spratu nije išao liftom nego pješice.

Međutim, kako „San“ saznaje, Karadžić je imao na raspolaganju još jedan stan u istom novobeogradskom bloku 45, odnosno u istoj ulici. Prema informacijama do kojih smo juče poslije podne došli, riječ je o stanu čiji je vlasnik porodica Kovačević, zapravo Tamara Ðogo-Kovačević. Izvori našeg lista iz Beograda kažu da je upravo u tom stanu u ponedjeljak oko 21 sat uhapšen Karadžić. Inaèe, njegov advokat Svetozar Vujačić i dalje tvrdi da su Karadžića uhapsili u autobusu iako su takvu tvrdnju srbijanski zvaničnici demantovali.Ko je Tamara Ðogo-Kovačević? Ona je bh. diplomata već dugo niz godina. U Ministarstvu vanjskih poslova BiH počela je da radi kao kadar SDS-a i svakodnevno je sa Pala dolazila u Sarajevo specijalnim autobusom.Nakon nekog vremena postavljena je za savjetnika bh. ambasadora u Beogradu, gdje je živjela prije nego što se zaposlila u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Nakon što joj je istekao mandat na funkciji savjetnika ambasadora u Beogradu, Tamara Ðogo-Kovačević je kratko provela u MVP-u i prije tri godine je imenovana na novu funkciju na kojoj se i danas nalazi – savjetnika ambasadora u Ambasadi BiH u Italiji sa sjedištem u Rimu. Praktično, ona je drugi čovjek naše Ambasade u Italiji.Beogradski zvaničnici jučer nisu o tome htjeli govoriti uz naglasak da će uskoro, kada se još neki detalji iz istrage, javnosti saopæiti sve o hapšenju Radovana Karadžića.

Da li je i Ratko Mladić podstanar u istoj zgradi

Prema nezvaničnim pričama koje posljednja dva dana kruže Beogradom, jedan stan u zgradi u bloku 45 u Novom Beogradu, u kojoj je živio Radovan Karadžić alijas Dragan Dabić iznajmio je i ratni zločnac Ratko Mladić.Navodno, on je jučr razgovarao s nekim novinarima i predstvio se kao komšija. I Mladiæ je promijenio svoj izgled.

Karadžićnekoliko puta u posljednjih godinu dana boravio u Banjaluci, Foč i Istočom Sarajevu

Dobro obaviješteni izvori „Sana“ kažu da je Radovan Karadžiću posljednjih godinu dana, kao Dragan Dabić nekoliko puta dolazio u Bosnu – u Banjaluku, Fočui Istočo Sarajevo, tačije Lukavicu.Tokom tih posjeta, uglavnom je šetao, a pretpostavlja se i da je posebnim kanalima primao poruke od svojih jataka.

Zapisivao guslarske pjesme o sebi, Srebrenici i Mladić

Od svih beogradskih kafana, karadžićje najrađ odlazio u „Ludu kuć“ koja je blizu zgrade u kojoj je živio. Tu su se uglavnom okupljali guslari. Rašo Vučnić čst gost „Lude kuć“, isprièao je novinarima da se njegov otac prije 40 godina družio sa Karadžićm u Sarajevu.Nisam mogao ni pomisliti da je baš on taj Dragan Dabiæ. Guslar Miloš Šegrt snimio je tri pjesme o njemu i čsto mu ih je guslao u „Ludoj kuć“. Taj Dabić znaèi Karadžić čsto je tražio da mu pjeva o Radovanu i zaposivao je pjesme o sebi, Ratku Mladić i Srebrenici – ispričo je Vučnić(Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku