hamburger-icon

Kliker.info

Samra Kešinović pretučena na smrt: Austrijanka, porijeklom iz BiH ubijena u Siriji

Samra Kešinović pretučena na smrt: Austrijanka, porijeklom iz BiH ubijena u Siriji

24 Novembra
19:10 2015

Samra1Samra Kešinović (16), Austrijanka bosanskog porijekla, ubijena je u sirijskom gradu Raka prilikom pokušaja bijega iz čeljusti terorističke Islamske države, tvrdi dobro obavješteni izvor za austrijski portal oe24 .Samra se sa svojom drugaricom Sabinom Selimović (15), u proljeće 2014. pridružila borcima ISIL u Siriji i od tada se njihova sudbina ne zna.

“Samra je pretučena na smrt dok je pokušavala da pobjegne”, kaže insajder za oe24, a sumnja se da je riječ o ženi kod koje su ove dvije tinejdžerke živjele.

Samra i Sabina su bečke tinejdžerke bosanskog porjekla koje su 2014. pobjegle od kuće i o njima se od tada ništa pouzdano ne zna. Njihovi roditelji su izbjeglice iz Bosne, a one su u aprilu prošle godine pobjegle iz porodičnog doma u Beču i uputile se u Siriju.

samra-kesinovic

“Ne tražite nas, slavimo Alaha i za njega čemo umrijeti”, napisala je Samra jednom prilikom preko društvenih mreža.Od tada, jedva da se išta zna o njihovoj sudbini. Samra je, navodno, u Raki čak i rodila dijete.”Ona i Sabina živjele su sa drugim ženama u kući pripadnika ISIL. Pokušale su da pobjegnu i stradale su”, navodi izvor.Austrijske službe i državni organi nisu dali nikakav zvaničan komentar ove informacije.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku