hamburger-icon

Kliker.info

Samovolja generalne direktorice : Uglednom pedijatru UKCS prijeti suspenzija zbog izjava

Samovolja generalne direktorice : Uglednom pedijatru UKCS prijeti suspenzija zbog izjava

14 Oktobra
21:48 2016

pedijatar2Dragana Đokanovića, uglednog sarajevskog pedijatra koji je uposlen na Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, izjave za medije u kojem kritikuje određene odluke menadžmenta UKCS-a na čelu sa Sebijom Izetbegović mogle bi koštati suspenzije.

Kako je večeras kazao za N1, danas je usmeno obaviješten da je generalna direktorica UKCS-a Sebija Izetbegovića naložila da se protiv dr. Đokanovića pokrene disciplinski postupak.

Izjave koje je dr. Đokanović dao bh. medijima, na kraju bi ga mogle skupo koštati. On je jedan je od rijetkih ljekara koji trenutno rade na Kliničkom centru, a koji se usprotivio određenim odlukama menadžmenta.

“Meni je neshvatljivo da u 21. vijeku u jednoj gradskoj sredini, u jednom velikom Kliničkom centru među ovoliko ljekara da nekome može pasti to napamet da zaustavi tuđi novac i pomisli da može da raspolaže tim novcem na drugi način. Ja sam vrlo otvoren da kao ljekar i kao građanin pomognem i apoteci u firmi u kojoj ja radim”, rekao je nedavno za N1 Dragan Đokanović, ljekar na KCUS.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku