hamburger-icon

Kliker.info

“Samo tako, tako… samo tako” : Špirić optužio Tuzlake da su strani plaćenici

“Samo tako, tako… samo tako” : Špirić optužio Tuzlake da su strani plaćenici

15 Avgusta
16:28 2014

spiric2Nikola Špirić, državni ministar financija i trezora, u funkciji potpredsjednika SNSD-a je ustvrdio da su “pojedini krugovi iz međunarodne zajednice podijelili značke određenim osobama u Republici Srpskoj i BiH kako bi potpomogli dolazak opozicije na vlast”.Ovim je izazvao skandal i kako smo jučer doznali, morat će javno i na nadležnim mjestima sve dokazati.

Platni popisi

Špirić je prekjučer u Banjoj Luci pokazao jednu značku, ali na brzinu i nikome je nije dao u ruke.- Ovo vam je značka, ona predstavlja evidenciju ljudi koji se nalaze na platnim popisima, a čiji je zadatak da u određeno vrijeme urade ono što se od njih traži. Neko je podijelio značke da bi imao ljude na evidenciji i kad ih pozove da su u akciji. Kako gazda kaže. Ako kaže da se ljube na ulici, ljubit će se. Ako kaže šutajte se nogama, šutat će se nogama, ako kaže pljuj nekog iz vlasti ili oporbe, oni će pljuvati. Primili su novac za to – kazao je Špirić. Na brzinu pokazujući značku, potpredsjednik SNSD-a citirao je refren pjesme srbijanskog pjevača Miloša Bojanića “Samo tako, tako… samo tako” i podvukao:- Kad im međunarodni gazda kaže “tako, samo tako”, a takva vam je ta značka, ostani pored zgrade da ne budeš sam, zapali što više, pričaj da je ta borba isplativa i da će doći strane investicije!

Udruženje građana

Čiju je značku pokazao Špirić uz objašnjenje da je imaju samo plaćenici međunarodne zajednice? Radi se o članskog iskaznici Tuzlanske antikriminalne organizacije. To je udruženje građana službeno registrirano 2009. godine u Ministarstvu pravosuđa Tuzlanskog kantona , a iskaznica koje imaju članovi kreirana je tako da sliči na policijsku – u kožnom notesu je s lijeve strane iskaznica s osobnim podacima člana, a s desne metalna značka. Sjedište ovog udruženja čije je skraćeno ime “TAKO” je u Tuzli.

– Tuzlanska antikriminalna organizacija TAKO je udruženje građana koje pruža podršku policiji i služi kao pozitivan primjer mladima i drugim građanima da je suradnja s policijom ključ policijskog uspjeha i da samo tako možemo poboljšati razinu sigurnosti u našem gradu – objašnjavaju iz ove organizacije i dodaju da je jedan od zadataka članova i da nadležne upoznaju sa svim slučajevima kriminala za koje doznaju i prikupe dokaze.

Za sebe kažu da nisu ničiji plaćenici nego su isključivo u funkciji borbe protiv svih oblika kriminala. Špirićeve tvrdnje izazvale su buru komentara na društvenim mrežama kojima se one ismijavaju, pogotovo “što doktor znanosti citira nekakvog pjevača Miloša Bojanića” uz brojne konstatacije da se radi o “autogolu iz mrtvog kuta”. Burne su reakcije i u Tuzli, posebno među članovima Tuzlanske antikriminalne organizacije i oni najavljuju da će Špirić sve što je rekao morati konkretno dokazati na sudu “a od toga ga neće spasiti ni funkcije na kojima se nalazi ni predizborna kampanja”. (Kliker.info-Dnevni list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku