hamburger-icon

Kliker.info

Salkić pojašnjava Dodikovu ponudu : “Domovina” će odlučiti da li će biti dio skupštinske većine u RS-u

Salkić pojašnjava Dodikovu ponudu : “Domovina” će odlučiti da li će biti dio skupštinske većine u RS-u

27 Novembra
16:26 2014

RamizS2U Banja Luci je završen sastanak Milorada Dodika, predsjednika RS-a i koalicije “Domovina”, a tema je bila konsultacija u vezi mandatara Vlade RS-a, piše novinska agencija Patria.Kako nam je prenio Ramiz Salkić iz kolaicije “Domovina” Dodik je izrazio spremnost što se tiče njega i SNSD-a da “Domovina” ukoliko želi može biti dio skupštinske većine.

– Mi smo kazali da tražimo rješavanje problema s kojima se susreću Bošnjaci I Hrvati u RS-u, da je to prije svega obrazovni proces i da smo mi, ukoliko postoji spremnost za ozbiljno rješavanje ovih problema, zainteresirani da budemo dio skupštinske većine – kaže Salkić.Dodaje da su dobili uvjeravanje da postoji spremnost da se rješavaju ovi krupni problem.

– Vidjet ćemo u narednom period šta će biti od svega toga. Ostalo je da nastavimo razgovarati. Kada dođe razgovor s mandatarom Valde RS-a vidjet ćemo da li ćemo biti dio skupštinske većina i dali se može ispuniti naš interes kao “Domovine”, a to su ministarska mjesta u Vladi RS-a, koliki je to broj i koji su to resori – dodao je Salkić.S obzirom da je ovo bio načelan sastanak iz koalicije “Domovina” nisu govorili o broju ministarskih pozicija i resora.

– Sada će SNSD izvjestiti Socijalističku partiju i DNS kako bi se oni mogli usaglasiti jer su to trenutno partije koje čine skupštinsku većinu. Vidjet ćemo u narednom period kako će se stvari odvijati – pojasnio je Salkić.Također, rukovodstva stranaka koje čine koaliciju “Domovina” razmotrit će Dodikovu ponudu, te dalje vidjeti kako će ukoliko bi dobili određene ministarske pozicije vršiti se raspodjela.  (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku