hamburger-icon

Kliker.info

Safet Sušić : Stekao sam dojam da se Papcu baš i ne igra previše za BiH

Safet Sušić : Stekao sam dojam da se Papcu baš i ne igra previše za BiH

06 Februara
07:41 2010

Selektor A fudbalske reprezentacije BiH, Safet Sušić, u razgovoru za «San», kazao je kako će, nakon žrijeba kvalifikacija za Euro u Varšavi (7. februar), kompletirati svoj stručni štab.- Borče Sredojević će ostati u timu. S njim bi se trebao vidjeti iza nedjelje. On najbolje poznaje igrače iz domaće lige. Ostale saradnike će pažljivo birati u narednom periodu. Ne želim da se zalijećem kada su takve stvari u pitanju – kaže Sušić . 

Pored Sredojevića, popularni Pape će imati još jednog saradnika .    – U stalnom sam kontaktu sa Husnijom Arapovićem koji vodi A 2 reprezentaciju. On mi je svojim sugestijama približio i Turčina Ediza Bahtijaroglua, čije kvalitete Arapović dobro poznaje. Inače, Turčin je dao usmeni pristanak da obuče dres BiH, a ja ću uskoro ići u Tursku, gdje ću više stvari saznati. 

Kada se govori o igračkom kadru, najviše prašine i se i dalje diže oko  Saše Papca.– Nisam preveliki optimista oko njegovog povratka. Pričali smo on i ja, dogovorili smo da se čujemo još. Kroz dosadašnje razgovore s njim, stekao sam dojam da se Papcu baš i ne igra previše za BiH. 

Selektora jedna stvar brine mnogo više od povratka Papca u državni dres.                      – Kazna koju je Sejad Salihović dobio od FIFA-e je velik udarac za nas. Ionako sam bio u potrazi za rješenjima na tim bočnim pozicijama. Sada će se na lijevom boku svoriti novi problem. Možda budem morao i nekog dešnjaka staviti na tu poziciju. 

Selektor nije oduševljen ako će u martovskom terminu morati u Saudijsku Arabiju.     – Volio bi da igramo u Evropi, ali šta je tu je. Ako se bude moralo, ići ćemo u Arabiju. Volio bi kad bi i mlada ili olimpijska reprezentacija putovala s nama. Tako bi odmah imao uvid u kvalitete domaćih igrača – izjavio je Safet Sušić.

O Seferoviću nakon Varšave            Sušić kaže da je dobro upoznat sa situacijom oko Harisa Seferovića i (ne)mogućnosti igranja za BiH.- Znam o kakvom se igraču radi, a nedavni transfer u Fiorentinu sve govori o njemu. Ipak, prije nedjeljnog žrijeba, ne želim dizati prašinu oko Seferovića – kaže Pape. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku