hamburger-icon

Kliker.info

Safet Kalić pao u Austriji : Nakon trogodišnje potjere uhapšen najtraženiji crnogorski bjegunac

Safet Kalić pao u Austriji : Nakon trogodišnje potjere uhapšen najtraženiji crnogorski bjegunac

20 Oktobra
21:21 2014

SafaKal9Najtraženiji crnogorski bjegunac Safet Kalić, optužen za pranjr novca  stečenog prodajom droge, uhapšen je u ponedjeljak u Austriji, poslije intezivne i višegodišnje saradnje crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova i policijskih organizacija više država, prenosi agencija Tanjug natpise medija u Podgorici.

Rožajac Kalić uhapšen je po međunarodnoj potjernici, koju je 2011. godine, po zahtjevu državnih organa Crne Gore, raspisao Interpol Podgorica, potvrđeno je podgoričkim Vijestima u MUP-u Crne Gore.U Višem sudu u Bijelom Polju 6. oktobra završeno je suđenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam miliona eura stečenih švercom droge, a presuda će biti izrečena u utorak, prenose Vijesti.

Mišljenje vještaka

U završnoj riječi tužilaštvo je saopćilo kako su Kalići krivi za djelo koje im se stavlja na teret.Odbrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da tužilaštvo tokom postupka nije dokazalo da je novac stečen nelegalnim putem.Zamjenik specijalnog tužioca je kao dokaze priložio nalaze i mišljenja vještaka i svjedoka i saopćio da je dokazana krivica Kalića. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku