hamburger-icon

Kliker.info

Safet Alić u Srebrenicu uložio dva miliona KM : Planiram se vratiti, neću zauvijek ostati u tuđini !

Safet Alić u Srebrenicu uložio dva miliona KM : Planiram se vratiti, neću zauvijek ostati u tuđini !

13 Marta
05:18 2015

AlicS11Safet Alić je ponosni Srebreničanin. Živi u Švicarskoj i voli svoj rodni grad. Ljubav i privrženost ovom podrinjskom gradiću svakodnevno pokazuje i potvrđuje. I to konkretno. Investicijama.

Iako živi u vjerovatno najuređenijoj državi na svijetu, Safet ne zaboravlja bosanski gradić sa najtragičnijom prošlošću. Ne zaboravlja svoje korijene i svoje sugrađane. Želi da Srebrenica ponovo stane na noge, a u oživljavanje ovog gradića je do sada uložio dva miliona KM.

Ako ste bar jednom kročili u centar Srebrenice, morali ste vidjeti motel i restoran “Alić”, koji je u Safetovom vlasništvu. Trenutno se na objektu motela i restorana, u kojem je zaposleno pet radnika, izvode dodatni građevinski radovi. Safet je novinaru RTV Srebrenica ispričao da želi proširiti objekat.

alic3– Radimo na povećanju objekta, jer nam uskoro u Srebrenicu dolazi Ziraat banka, koja će biti smještena u prizemlju motela Alić. Dobro je da će doći ova banka, zbog građana. Također, nastojimo da dovedemo i ljude iz inostranstva da budu gosti, ali i da budu potencijalni investitori u Srebrenicu. Nemam namjeru da kritikujem, ali ovdje u Srebrenici mogla bi malo da se promijeni klima prema potencijalnim investitorima – ispričao je Safet.

Pored zgrade današnjeg motela “Alić”, koju je kupio i renovirao 2011. godine, Safet je prije dvije godine kupio i zemljište kod prelijepog jezera Perućac. Na jezeru je izgradio vikendicu, koja će postati dio proširene ponude motela.

alic2Od 2001. godine živi u Švicarskoj i posjeduje vlastitu firmu. No, zadnjih godina živi na relaciji Švicarska – Srebrenica.

– Moja namjera je da se vratim u Srebrenicu sa mojom porodicom. Ima još nekih planova koje moram realizovati kako bi se moja namjera mogla ostvariti. Ali, sigurno ću se vratiti u Srebrenicu, neću zauvijek ostati u tuđini – ispričao je Safet.

Dodao je da prije svega mora realizovati planirane projekte kako bi pomogao Srebrenici i njenim građanima.

(Kliker.info-Faktor)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku