hamburger-icon

Kliker.info

SAD : Nova snimka Bin Ladena i boja njegove brade brinu američke obavještajce

SAD : Nova snimka Bin Ladena i boja njegove brade brinu američke obavještajce

11 Septembra
18:24 2007

Šest godina nakon teroristièkog napada na SAD 11. septembra 2001., čelnik al-Qaide Osama bin Laden je na internetskim stranicama uputio poruku u kojoj je, među ostalim, pročitao i oporuku jednog od sudionika u napadu, prenijela je specijalizirana američka internetska stranica IntelCenter, a prenose mediji. IntelCenter, koji je specijaliziran za nadzor islamističkih internetskih stranica, ima sjedište u SAD-u. Na video snimci s Bin Ladenovom porukom u trajanju od 47 minuta vidi se vođa al-Qaide u istoj odjeći koju je nosio i u video snimci objavljenoj na internetskim stranicama u petak, a čini se da je i mjesto njezina nastanka isto. Autentiènost ‘zamrznute’ snimke još nije potvrđena, no glas koji su stručnjaci identificirali vrlo vjerojatno pripada Bin

Ladenu. U poruci je, među ostalim, pročitao poruku Walida al-Shehrija koji je bio u jednom od zrakoplova American Airlinesa koji se zabio u jedan od manhattanskih tornjeva, prenio je CNN. Poruka na snimci ne sadrži nikakvu posebnu teroristièku prijetnju.

Bin Ladenova brada zainteresirala američke obavještajce
Brada Osame bin Ladena, viđena na video-snimci, zaintrigirala je američke obavještajne službe. Brada terorističkog vođe, kakva je dosad bila poznata diljem svijeta, bila je prosijeda i neuredna, dok je na novoj snimci brada Bin Ladena crna i uredna. O pitanju Bin Ladenove brade raspravljali su i američki senatori na sastanku posvećenom terorističkoj prijetnji, a na tom su sastanku sudjelovali i predstavnici amerièke obavještajne službe. "Kao prvo, kakva mu je to brada? I je li to neki znak?", pitao je republikanski senator Norm Coleman direktor američke obavještajne službe Michaela McConnella. "Za sada ne mislimo da se radi o znaku. On to čini s vremena na vrijeme i do sada nije postajala veza između tih video-snimki i nekog posebnog događaja", odgovorio je McConnell opovrgavajući mogućnost da je Bin Laden na taj naèin slao signal članovima al-Qaide. "Pitanje radi li se o pravoj bradi ili umjetnoj. To još ne znamo, ali to ćemo pokušati provjeriti", zaključio je McConnell. (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku