hamburger-icon

Kliker.info

SAD: Bill Clinton prvi put podržao Obamu!

SAD: Bill Clinton prvi put podržao Obamu!

25 Juna
17:13 2008

Bivši američki predsjednik Bill Clinton u utorak je prvi put ponudio svoju pomoć u utrci za Bijelu kuću vjerovatnom demokratskom predsjedničkom kandidatu Baracku Obami, nakon opetovanih upita novinara zašto čeka s izražavanjem te podrške.

"Predsjednik Clinton je očito predan učiniti sve što može i što se od njega zatraži kako bi osigurao da senator Obama bude idući predsjednik Sjedinjenih Država", rekao je u šturom saopćenju njegov glasnogovornik Matt McKenna.

Clintonova supruga Hillary i Obama vodili su dugu i iscrpljujuću bitku za demokratsku nominaciju, a tokom 17-mjesečne kampanje Bill Clinton je u nekoliko navrata bio kritiziran zbog previše gorljivog angažiranja u predizbornoj borbi i napada na Obamu, uključujući i politički nekorektno igranje na rasnu kartu.

Hillary Clinton će se u petak prvi puta pridružiti Obami u kampanji otkako se početkom juna povukla iz utrke i iskazala mu podršku u pokušaju da postane prvi predsjednik SAD-a afričko-američkog porijekla.

Obamin štab pozdravio je Clintonove izraze podrške, objavivši kako će "ujedinjena Demokratska stranka ove godine biti moćna snaga za promjene, uz uvjerenost da će predsjednik Clinton igrati veliku ulogu u tome", prenijela je Hina.

Američki su mediji izvijestili o zategnutim odnosima Obame i Billa Clintona, koji navodno nisu razgovarali još otkako je senator iz Illinoisa 3. juna osvojio predsjedničku nominaciju.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku