hamburger-icon

Kliker.info

Sabahudin ef. Ćeman : Snažno osuđujemo svaki oblik ekstremizma i terorizma i imamo povjerenje u pravni sistem SAD !

Sabahudin ef. Ćeman : Snažno osuđujemo svaki oblik ekstremizma i terorizma i imamo povjerenje u pravni sistem SAD !

09 Februara
06:29 2015
ceman004“Mi smo šokirani viješću da je nekoliko pojedinaca bosanskog porijekla koji trenutno žive u Sjedinjenim Američkim Državama uhapšeno pod optužbom za njihovo potpomaganje terorističkim aktivnostima”, navodi u svojoj pismenoj izjavi za javnost glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, Sahahudin ef. Ćeman.
U ime Bošnjaka Sjeverne Amerike, efendija Ćeman  snažno osuđuje svaku aktivnost koja promovira ekstremizam i terorizam bilo koje vrste.Ćeman dalje navodi  da je Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je organizacija koja se sastoji od bošnjačkih džemata širom Sjeverne Amerike u kojima se podučavaju autentične islamske vrijednosti sadržane u privrženosti Islamu i poštovanju državnih zakona.
“Bošnjaci žive na prostorima Sjeverne Amerike preko jednog stoljeća kao miroljubivi građani koji poštuju državne zakone. Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i njeno rukovodstvo su oduvijek promovirali prepoznatljivo i karakteristično učenje mira i tolerancije. Bosanski Muslimani su stoljećima živjeli u multi-religijskom, multi-etničkom i multi -kulturnom društvu, i ovo su upravo vrline koje mi ponosno promoviramo.Svi naši džemati su ujedinjeni u osudi terorističkih aktivnosti i terorizma uopšte. Mi imamo povjerenje u pravni sistem Sjedinjenih Američkih Država i vjerujemo  da će svi počinioci bilo kojeg nezakonitog djelovanja biti dovedeni pred lice pravde.”, ističe u svom javnom reagovanju Sabahudin ef. Ćeman.
Glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, na kraju svoje izajeve za javnost na kraju poručuje da muslimani iz svih krajeva svijeta doživljavaju Islam kao vjeru koja podučava lijepom karakteru i pobožnosti, a ne vjeru koja poziva na mržnju bilo koje vrste ili nepravde prema drugom ljudskom biću.
(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku