hamburger-icon

Kliker.info

Russell Crowe naljutio feministkinje

Russell Crowe naljutio feministkinje

12 Januara
03:12 2015

RussellC1Poznati glumac Russell Crowe prokomentarisao je činjenicu da čak 62 posto dobitnika Oscara u kategoriji najbolje glumice ima manje od 35 godina.

‘Najbolja stvar u filmskoj industriji je to što postoji niz različitih uloga za ljude u različitim stadijumima života’, rekao je glumac u intervjuu za Australian Women’s Weekly i objasnio zašto neke starije glumice ne dobijaju uloge, no njegov komentar naljutio je feministkinje.

‘Iskreno, mislim da većina žena koje govore da im više ne nude uloge, spadaju u kategoriju žena koje sa 40, 45 ili 48 godina još uvijek žele da glume mlade djevojke i nije im jasno zašto ih ne angažuju u ulogama predviđenim za 21-godišnjakinje’, objasnio je Russell i dodao da bi, na primjer, Meryl Streep dala puno argumenata zašto je to glupost.

‘Isto će učiniti i Helen Mirren. Ako ste spremni da živite u svojoj koži, radićete kao glumac’, dodao je Crowe.

Ovaj njegov komentar naišao je na kritike mnogih koji su zaključili da to što govori nije istina i da je izabrao glumice koje spadaju u kategoriju retkih 50-godišnjakinja kojima je dopušteno da se pojave na velikom platnu. (Kliker.info-Ljepotaizdravlje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku