hamburger-icon

Kliker.info

Ruski premijer Medvedev : Imamo novi svjetski rat ako se arapske snage uključe u rat u Siriji !

Ruski premijer Medvedev : Imamo novi svjetski rat ako se arapske snage uključe u rat u Siriji !

11 Februara
20:33 2016

Medvedev3Ruski premijer Dmitrij Medvedev upozorio je da bi izbio novi svjetski rat ukoliko bi se arapske snage uključile u konflikt u Siriji.On je u Minhenu istakao da bi takav scenario trebalo spriječiti svim silama i usredsrediti se na razgovore o primirju.

“Amerikanci, kao i naši arapski partneri moraju dobro da razmisle o ovome. Da li oni žele permanentni rat? Da li stvarno misle da mogu da pobjede u ovom ratu na brzinu?“, naveo je Medvedev za njemački list Handelsblatt business daily.

Prema njegovim riječima, neophodno je da sve strane budu primorane da sjednu za pregovarački sto, umjesto što “raspiruju varnice novog svjetskog rata“.Ministri spoljnih poslova 17 zemalja članica Kontakt-grupe za Siriju okupili su se u Minhenu u nastojanju da pokrenu sirijski mirovni proces, a domaćini sastanka su američki državni sekretar  Kerry i ruski ministar spoljnih poslova Lavrov.

Rusija je predložila primirje od 1. marta ali Washington  smatra da će to Moskvi i sirijskoj vladi dati još tri nedjelje da unište umjerene pobunjeničke grupe i SAD su zato uzvratile predlogom da primirje odmah stupi na snagu.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku