hamburger-icon

Kliker.info

Ruska odmazda : Na glavno uporište ISIl-a ispaljuju se i krstareće rakete s Mediterana

Ruska odmazda : Na glavno uporište ISIl-a ispaljuju se i krstareće rakete s Mediterana

17 Novembra
16:31 2015

odmazda11Nakon što je jutros i službeno potvrđeno da je ruski putnički avion  iznad Sinaja srušen od strane terorista, nije dugo trebalo čekati na rusku vojnu odmazdu, a sudeći prema zadnjim informacijama ona je poprilično žestoka. Informacije govore kako Rusija  ispaljuje krstareće rakete s Mediterana – cilj je sirijski grad Raqqa, glavno uporište terorističke organizacije ISIL, glavni grad njihovog samoproglašenog tzv. “kalifata”.

Francuski i američki dužnosnici također su potvrdili informacije ističući kako ruske snage snažno udaraju na Raqqu iz pravca mora i iz zraka sa svojim dalekometnim bombarderima.Ruska snažna odmazda dolazi neposredno nakon što su i francuski vojni avioni  žestoko udarili na Raqqu nakon terorističkih napada u Parizu.

Dakako, za očekivati je kako će i Pariz i Moskva reći kako ciljaju isključivo ISIL-ove položaje u gradu Raqqu, no stvarnost je vjerojatno drugačija i ovo su zasigurno najteži trenuci za civile koji se još uvijek nalaze u tom gradu. Teško da su svi simpatizeri ISIL-a, određen broj sigurno nije imao ni priliku napustiti grad nakon okupacije od strane terorista. Nakon ovih silovitih napada tzv. “kolateralne žrtve” mogle bi biti znatne. No, trenutačno postoji koncenzus i u Rusiji i na Zapadu da ISIL mora biti uništen, a aktualni napadi pokazuju kako upravo kreće znatno snažnija kampanja protiv terorista.

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku