hamburger-icon

Kliker.info

Rusija otvoreno zaprijetila Crnog Gori: Niste poslušali, morate preuzeti odgovornost za posljedice

Rusija otvoreno zaprijetila Crnog Gori: Niste poslušali, morate preuzeti odgovornost za posljedice

29 Aprila
16:17 2017

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije ocijenilo je, povodom odluke crnogorskog parlamenta o ulasku te države u NATO, da “državno rukovodstvo Crne Gore i njegovi zapadni pokrovitelji nisu poslušali glas razuma i savjesti”, te zbog toga trebaju “preuzeti odgovornost za posljedice”, prenose u subotu podgorički mediji.

Skupština Crne Gore jednoglasno je u petak usvojila Zakon o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se osiguravaju uvjeti za stupanje Crne Gore u NATO.

U priopćenju koje prenose agencije, rusko ministarstvo vanjskih poslova ističe da “usvajanje temeljnih akata koji se tiču osnovnih pitanja nacionalne sigurnosti, glasovanjem zastupnika na temelju formalne većine, bez obzira na mišljenje naroda zemlje, predstavlja demonstrativni čin kršenja svih demokratskih normi i načela” i dodaje da Moskva zadržava pravo da donosi odluke o zaštiti svoje nacionalne sigurnosti.

Ruski MVP upozorava one koji su donijeli Zakon o pridruživanju NATO-u, “pod plaštom navodne ruske prijetnje”, da preuzimaju odgovornost za posljedice, kako se navodi, “provođenja planova onih sila koje teže produbiti postojeće linije razdvajanja u Europi i na Balkanu, zabiti klin u prijateljske odnose Crnogoraca sa Srbima i Rusima, zasnovane na dubokim povijesnim tradicijama”.

Rusko ministarstvo konstatiralo je da će, uzimajući u obzir kapacitet Crne Gore, Sjevernoatlantski savez teško dobiti značajnu “dodanu vrijednost”.

“Moskva ne može ignorirati strateške posljedice ovog koraka. Zbog toga zadržavamo pravo donositi takve odluke koje su usmjerene na zaštitu naših interesa i nacionalne sigurnosti”, zaključuje se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova Rusije.

(Kliker.info-Bportal)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku