hamburger-icon

Kliker.info

Rogoznica: Ruši se vila Mije Brajkovića

Rogoznica: Ruši se vila Mije Brajkovića

23 Septembra
21:16 2006

Provjerom dokumentacije utvrđeno je, međutim, da je Mijo Brajković za investiciju u uvali Malo Zečevo u Rogoznici stvarno imao svu potrebnu dokumentaciju, ali nije sagradio objekt za koji ju je tražio i dobio dozvolu, nego je napravio drukčiji objekt. Prema dokumentaciji koju posjeduje Jutarnji list, Brajković je 31. svibnja 2001. dobio lokacijsku dozvolu te za samo šest mjeseci i građevinsku dozvolu. Građevinskom dozvolom, koju je izdao nadležni ured u Šibenik, Brajkoviću je dopuštena gradnja turističko-ugostiteljske građevine – hotela apartmanskog tipa. Arhitektonski i građevinski projekt te projekt sustava zaštite od požara hotela izradio je  Konstruktor, projekt vodovoda i kanalizacije Strojoprojekt, a projekt elektroinstalacija Klima Split. Mijo Brajković je prošle godine u Šibeniku podnio službeni zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za objekt koji je sagradio u Malom Zečevu, ali je 9. veljače službeno odbijen. U obrazloženju se navodi da se “zahtjev Mije Brajkovića za izdavanje dozvole za uporabu turističko-ugostiteljske građevine u Rogoznici odbija jer je utvrđeno da su na građevini izvršene znatne izmjene u odnosu na građevinsku dozvolu, a investitor nije ishodio izmjene”.

Potvrđeno nam je da Brajković nije sagradio hotel, kao što je bilo predviđeno projektom i odobreno dozvolom, nego vilu za odmor. Kako smo doznali, ministarstvo Marine Matulović-Dropulić znalo je za to, a do sada se razmatralo je li spornu građevinu moguće prilagoditi građevinskoj dozvoli ili ne. Iako nismo uspjeli dobiti decidiran odgovor, svi su izgledi da kuću Mije Brajkovića neće biti moguće prilagoditi građevinskoj dozvoli pa će morati biti srušena.

(Jutarnji list)

 

‘Brajkoviću podmeću ljubomorni Dalmatinci’

Suradnici i prijatelji Mije Brajkovića, direktora društva Aluminij d.d., kažu da on jedini ima sve dozvole za objekt u Rogoznici. Jedan od izvršnih direktora u Aluminiju d.d. Mostar tvrdi da Brajkoviću, zapravo, “podmeću ljubomorni Dalmatinci koji nemaju dozvole za svoje objekte”. Brajković je, kažu, “izgradio ono što je tražio i prema dozvolama koje je dobio”. Telefonskim putem nismo uspjeli razgovarati s Mijom Brajkovićem jer je, kako je pojašnjeno, “daleko, izvan zemlje”.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku