hamburger-icon

Kliker.info

“Rođeni” u Americi ne odustaju od tradicije : Veležova “Crvena noć” 13. maja ponovo u Louisville-u

“Rođeni” u Americi ne odustaju od tradicije : Veležova “Crvena noć” 13. maja ponovo u Louisville-u

15 Aprila
08:13 2017

Slušajući svoja srca  i gotovo ultimativne zahtjeve  svojih  “rođenih”  rasutih širom  sjevernoameričkog kontinenta , Organizacioni odbor sportsko-kulturne manifestacije “Crvena noć”  za područje Sjedinjenih Američkih Država i Kanade,  nedavno je  jednoglasno  odlučio da se  tradicionalno druženje članova, simpatizera i prijatelja FK Velež iz  Mostara  ponovo   održi u gradu Louisville-u,  u američkoj državi Kentucky.

Ovu informaciju,  za Kliker. info  je potvrdio predsjednik Organizacionog odbora  Anel  Vlahović, koji  precizira da će se  velika fešta posvećena klubu koji je ne tako davno igrao najljepši fudbal na području bivše države i kolektivu  koji se diči i ponosi svojim  univerzalnim civilizacijskim vrijednostima i slobodarskom tradicijom, upriličiti 13. maja u caffe baru Joker , kultnom mjestu za rođene  u ovom dijelu svijetu , gdje je da podsjetimo,  svojevremeno pokrenuta i velika humanitarna akcija prikupljanja novčanih priloga za Veležov autobus.

” Sve Mostarce, Hercegovce, Bosance i sve prijatelje i simpatizere Veleža u Americi, pozdravljam i pozivam da planiraju svoje obaveze i odvoje pomenuti vikend kako bi  nakon jednogodišnje pauze ponovo nastavili naše tradicionalno druženje . Znamo  dobro da se imamo  čime ponositi. Zbog toga smo čvrsto i odlučili da tradiciju  brižljivo čuvamo i njegujemo i vjerujem da će naša nastojanja uroditi plodom na zadovoljstvo svih onih koji se odluče krenuti prema Kentuckyju”, ističe Vlahović čiji saradnici već uveliko pripremaju brižljivo osmišljen program.

Zaštitni znak Crvene noći za Sjevernu Ameriku i  jedan od utemeljitelja  ove manifestacije Nubuvet Buba Hadrović  naglašava da  su  Organizacionom odboru motiv više i pozitivni signali  koji u posljednje vrijeme stižu iz grada na Neretvi.

” Upoznati smo naravno da je poslije velike krize rođenih u 2016 godini izvršena  temeljita  reorganizacija  kluba  i da su na   čelo Veleža  došli ljudi koji  ne  štede  sebe  kako bi se kolektiv u potpunosti konsolidovao. I nas ovdje kao i sve rođene širom svijeta  raduju  konkretni    rezultati uprave na čelu sa Šemsudinom Hasićem koja je u rekorno kratkom vremenu   izgradila dugoočekivani pomoćni teren i započela gradnju istočne tribine  čime je  nagovješteno rađanje  slatkog malog stadiona  sa kapacitetom od 10 hiljada posjetilaca.

Možda još značajniji motiv vezan je za nedavno pokrenutu akciju pod nazivom “Budi Rođeni” koja je već iznjedrila  1425 novih članova kluba . Meni i svima nama ovdje  to je najbolji  pokazatelj da će klub  sa svijetlom prošlošću imati i svijetlu budućnost “, ozareno  ističe Buba i pohvaljuje pregalaštvo navijačkih udruženja  u Mostaru, dok su , kako kaže, u pozitivne vjetrove koji pušu Hercegovinom i Mostarom , kada je u pitanju Velež, uključeni i brojni pojedinci širom Evriope, od kojik ističe Denija Behrama i Sanjina Palu.

Nubuvet Buba Hadrović ističe i činjenicu da su prije rata raja u Mostaru i Hercegovini smatrali Velež  svojom religijom ,  i na to, kako kaže, treba  bez ikakvog ustezanja ukazivati kako bi mlađi naraštaji znali zašto se za Velež ne navija,  već se on voli. Objelodanjuje i podatak da će ulaznice za ovogodišnju manifestaciju biti samo 20 dolara, a to objašnjava željom organizatora da  se gotovo simboličnom cijenom  zahvali dosadašnjim vjernim posjetiocima  koji  su godinama žrtvovali i vrijeme i novac zbog voljenog kluba.

Bubine rječi potvrđuje i Suad- Suda Tucaković vlasnik Jokera i motorna snaga Crvene noći  koji sa ponosom ističe podatak da su ovu manifestaciju, odnosno Velež, svojim novčanim prilozima do sada pomogli  prijatelji i simpatizeri kluba iz  svih krajeva BiH pa čak i  bivše Jugoslavije. Uz predsjednika Vlahovića i Bubu Hadrovića, Suda na kraju insistira  da navedemo i ostale članove Organizacionog odbora , to su , kaže, Ramiz Maksumić, Alen Hasić, Ćemil Fazlinović,  Hamica Lizde, Fazlija Vejzović, Ivan Ljubić, Zijad Ćupina i Amar Smailhodžić.

(Kliker.info)

Podijeli

5 0 komentara

 1. Nino Sefić senior
  Nino Sefić senior 16 Aprila, 21:36

  Mostar u srcu Velez do groba,sve nas ísta ljubav spaja!

  Odgovori
 2. Anel Vlahovic
  Anel Vlahovic 17 Aprila, 02:18

  Dobar dan,

  Ovo je Anel Vlahovic. Moje ime niste tacno napisali, prezime je uredu. Hvala unaprijed.

  Odgovori
  • Harun
   Harun 04 Juna, 20:15

   To je tebi prioritet…. Imas li ti sta pametnije da kazes , kako treba boriti se za prava bosnjaka u Mostaru i u cjeloj BiH…!?

   Odgovori
 3. MOSTARAC
  MOSTARAC 17 Aprila, 21:50

  Pozdrav svim navijacima Veleza iz crvenog Phoenixa.Mostar u srcu Velez do groba.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku