hamburger-icon

Kliker.info

Rifat Klopić tvrdi: Razgovarao sam sa Silajdžićem, on se ne slaže sa ulaskom S BiH u koaliciju

Rifat Klopić tvrdi: Razgovarao sam sa Silajdžićem, on se ne slaže sa ulaskom S BiH u koaliciju

07 Novembra
16:12 2015

klopicPovodom situacije u Stranci za BiH i javne polemike da li je osnivač stranke dr. Haris Silajdžić podržao novu koaliciju ili ne, oglasio se dugogodišnji član ove stranke, ugledni profesor sa Univerziteta u Tuzli i član kluba intelektualaca Krug 99 prof. dr. Rifat Klopić, piše novinska agencija Patria.

-Lično sam razgovarao sa dr. Silajdžićem i on se ne slaže sa ulaskom SBiH u koaliciju jer za to nema potrebe. SBiH je mogla biti korektivni faktor u prvom pokušaju formiranja koalicije sa A-sda i BPS-om, ali sada ona ne igra nikakvu ulogu.

Prema tome, tačno je da je trenutno rukovodstvo to uradilo iz ličnih interesa a ne njegovanja prepoznatljive i principijelne borbe za Bosnu i Hercegovinu, posebno kad je u pitanju borba za njen integritet i suverenitet koji se prelama kroz pitanje državne imovine. Stranka za BiH, smatra dr. Silajdžić, u trenutnoj koaliciji nema nikakvu ulogu i služi samo ličnim ili nekim drugim interesima, a ne politici, kaže dr. Klopić.

Kako je dalje rekao dr. Klopić sadašnje rukovodstvo u većini je, uz dužno poštovanje pojedincima koje cjeni, nesposobno da vodi politiku koja se do prije nekoliko godina vodila u ovoj stranci.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku