hamburger-icon

Kliker.info

U strahu su velike oči : Pogledajte brutalnost banjalučke policije, počeli da hapse i stare truriste ! (Video)

U strahu su velike oči : Pogledajte brutalnost banjalučke policije, počeli da hapse i stare truriste ! (Video)

21 Juna
07:01 2019

I 451. dan zaredom, građane Banjaluke i članove grupe „Pravda za Davida“, ispred hrama Hrista Spasitelja dočekala je policija i blokada sva četiri ulaza u dvorište hrama. Međutim, ovoga puta policija je otišla korak dalje i uhapsila starijeg muškarca koji je došao iz Švedske na odmor u Banjaluku. Građani ogorčeni.

Šezdesetšestogodišnji Bruno Batinić i njegova žena došli su iz Švedske da posjete rodni grad. Zbog činjenice da su prišli da se pozdrave sa članom grupe „Pravda za Davida“ i što u tom momentu Batinić nije imao dokumente kod sebe, jer ih nije ponio sa sobom, policajci su ga najbrutalnije oborili na zemlju i lišili slobode. Snježana Batinić, supruga uhapšenog Bruna, kaže da je šokirana što vidi u šta se Banjaluka pretvorila. 

„Izašli da prošetamo u grad. Nije imao dokumenta, pitao je zašto ga legitimišu i šta je uradio. Odmah su skočili na njega, oborili ga, prokrvario je, naočare razbijene. Sad ćemo zvati švedsku Ambasadu, pošto smo švedski državljani. Ne znam zbog čega su priveli čovjeka koji nije ništa uradio, nije ništa kriv, već došao da prošeta svojim gradom“, rekla je Snježana.Iz grupe „Pravda za Davida“ kažu da je ovo nastavak terora koji provodi MUP Republike Srpske. Policija više ne bira, sada hapse i turiste i ljude koji nisu u grupi, ali nam daju podršku, kaže Ozren Perduv.

„Jedna strašna, užasna slika šalje se iz Banjaluke. Mislim da je danas doživjela jednu od svojih kulminacija i apelujemo na sve i molimo sve da se stane ovome u kraj, da ljudi postanu pribrani i da se konačno prekine sa ovim što se dešava u Banjaluci“, rekao je Ozren Perduv, član grupe. 

Građani Banjaluke šokirani i ogorčeni.

„Ovo je odvratno, ovo je Danteov pakao“, kategorični su građani.I ovoga puta je policijski službenik iz Odjeljenja za kriminalističku tehniku, uz pratnju dvojice naoružanih uniformisanih policajaca, kamerom snimao okupljene. Okupljeni građani rekli su da su ogorčeni ponašanjem institucija prema svom narodu, i poručili da ih nikakve zabrane neće spriječiti da svako veče u isto vrijeme zapale svijeću za pokojnog Davida i da mirno i dostojanstveno nastave sa borbom za istinu i pravdu.(BN TV)

 

Podijeli

3 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 21 Juna, 11:09

  TAJ BRUNO NIJE HTJEO DA POKAĆE DOKUMENTA APRAVDA ZA DAVIDA JE ODAVNO GOTOVA PRIČA. DAVID JE ODNESEN U AUSTRIJU ŠTO JE VAN SVAKE PAMETI KAKO JE NEKO USPIO IZMANIPULISATI ONOG KRETENA OD NJEGOVOG OCA. UOSTALOM ŠTA TI IDIOTI IZ TE GRUPE HOĆE OSIM AKO NISU DUŽNI DA ODRADE DNEVNICU KOJA IM JE PLAĆENA DA PRAVE SVAKODNEVNE PROVOKACIJE I ODRŽAVAJU NEKO NAPETO STANJE DO NEKOG MOMENTA KAD BRITANCI(inače nacija i njihova politika su izgubili vezu sa realnošću odavno,oni kažu da Rusija treba da čuti i ide u ćošak,ha,ha,ha..)PROCIJENE DA BI MOGLI OBORITI DODIKA ŠTO ĆE IM OSTATI PUSTI SAN. ZA GRUPU PRAVDA ZA DAVIDA SE ZNA DA SA BOGOM NEMAJU NIŠTA PA ŠTA ONDA TRAŽE U CRKVENOM DVORIŠTU KAD DAVID NIJE SAHRANJEN PO PRAVOSLAVNOM OBIČAJU TO JEST SAHRANJEN JE BEZ POPA.KAŽETE NAROD JE OGORČEN , TO JE TAČNO ALI NE NA ŠPOLICIJU VEĆ NA TU GRUPU KOJA MALTRETIRA CIJELI GRAD I KAŽU ZAŠTO IH POLICIJA NE POHAPSI KAD SU DAVIDA ODNIJELI U AUSTRIJU. BRUNO JE DOŠAO IZ ŠVEDSKE DA SE ZAJEBAVA I MALO ŠENLUČI SA GRUPOM PRAVDA ZA DAVIDA A KAD NIJE POKAZAO DOKUMENTE ONDA SE ZNA “PRIVOĐENJE”,

  Odgovori
 2. FAJTER
  FAJTER 21 Juna, 11:13

  P. S, NASLOV VAM JE STRAŠNO GLUP JER SE MI SRBI NEBOJIMO NI NATO PAKTA KAMO LI ŠAČICE KRETENA IZ GRUPE I JEDNOG BRUNE.

  Odgovori
 3. Bosnjak ateista
  Bosnjak ateista 21 Juna, 18:27

  Fajteru, po komentarima se vidi kome pripadas,otvori malo oci, stvari gledaj onakve kakve su, a ne kako ti zamisljas u svojoj glavi sa ispranim mozgom.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku