hamburger-icon

Kliker.info

Rex Tillerson na granici između dvije Koreje : ‘Završili smo s politikom strpljenja, sada su i vojne akcije među opcijama na stolu’

Rex Tillerson na granici između dvije Koreje : ‘Završili smo s politikom strpljenja, sada su i vojne akcije među opcijama na stolu’

17 Marta
15:10 2017

Američki ministar vanjskih poslova Rex Tillerson rekao je kako je vojna akcija protiv Sjeverne Koreje ‘jedna od opcija na stolu’. Za vrijeme svojeg posjeta Južnoj Koreji izjavio je kako je SAD završio s politikom ‘strateškog strpljenja’ i sada razmatra nove diplomatske, sigurnosne i ekonomske mjere, prenosi BBC.

Sjeverna Koreja podigla je tenzije u svojim odnosima s Japanom, SAD-om i međunarodnom zajednicom zadnjim testiranjem balističkih raketa i nuklearnog oružja.

Tillerson je posjetio Demilitariziranu zonu, koja razdvaja dvije Koreje, nakon posjete Japanu, gdje je izjavio kako je propalo 20 godina pokušaja uvjeravanja Sjeverne Koreje da odustane od svojih nuklearnih ambicija.

Na pitanje postoji li mogućnost vojne akcije, izjavio je kako SAD ne bi volio da dođe do vojnog sukoba.

– Ali ako nastave podizati prijetnju svojeg programa za razvoj oružja do razine koja bi od nas zahtijevala akciju, onda je ta opcija na stolu, rekao je Tillerson.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku