hamburger-icon

Kliker.info

Reuf Bajrović : Bakir i SDA su paralizovani strahom od sankcija, ključan će biti stav SDP-a BiH

Reuf Bajrović : Bakir i SDA su paralizovani strahom od sankcija, ključan će biti stav SDP-a BiH

27 Oktobra
16:36 2021

Na vrhuncu političke krize koja iz temelja trese BiH u Sarajevo večeras stiže posebni američki izaslanik za izbornu reformu Mathew Palmer čije su izjave  jučer u Zagrebu, nakon razgovora sa hrvatskim zvaničnicima izazvale popriličnu zabrinutost u probosanskim strankama u glavnom gradu naše zemlje.

Ovo se prije svega odnosi na činjenicu da je američki zvaničnik eksplicitno potencirao probleme vezane za izbor članova Predsjedništva BiH dok je u isto vrijeme u drugi plan stavio domove naroda, odnosno etničku dominaciju nacionalnih stranaka u ovim zakonodavnim tijelima. 

Zbog toga se sa zanimanjem očekuje odgovor najjačih probosanskih stranaka prije svih SDA i SDP-a jer su se DF Željka Komšića pa i Naša stranka kroz reagovanje sabine Čudić  , već izjasnili i kategorički odbacili pravac djelovanja kojim bi se izašlo u susret zahtjevima HDZ-BiH i  Dragana Čovića, dok su  Konakovićev NIP i Radončićev SBB ostali na ranije utvrđenim stavovima. 

S tim u vezi kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović smatra da je jedini mogući izlaz da SDP “odigra” jednako tvrdo kao i Komšić i da se sa ovim postojećim zakonom ode na naredne izbore. Prema njegovim   SDA će slijediti SDP BiH jer ih je strah od  američkih sankcija očito paralizovao.

(Kliker.info)

May be a Twitter screenshot of 1 osoba i tekst koji navodi 'Reuf Bajrović @ReufBajrovic Jedini mogući izlaz je da SDP odigra jednako tvrdo kao i Željko i da se S ovim zakonom ode na izbore 2022. NiP i SBB su očito pristali na sve, S tim da imaju zajedno 1 poslanika. SDA će se opredijeliti kad vidi kuda će SDP. Strah od sankcija ih je očito paralizovao. 9:34 AM 27 Oct 21 Twitter for iPhone'

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku