hamburger-icon

Kliker.info

Reizdanja četiri albuma kultnog EKV-a (Video)

Reizdanja četiri albuma kultnog EKV-a (Video)

03 Aprila
07:35 2015

EKV3Mascom records objavio je reizdanja četiri studijska albuma “Ekatarine Velike” – Ljubav (1987), Samo par godina za nas (1989), Dum dum (1991) i Neko nas posmatra (1993) koja će se pojaviti prvo u digitalnom formatu.

Kako se navodi u saopštenju, ovo su remasterizovana izdanja albuma sa originalnih traka iz arhive Dušana Ercegovca, producenta kultne grupe, a poštovaoce Ekatarine Velike očekuju i reizdanja u svim dostupnim formatima.

Očekuje ih i ekskluzivni tonski zapis posljednjeg beogradskog koncerta koji je održan u Sava Centru, novembra 1993. godine, a koji do danas nije objavljen.

Zvuk koji jasno oslikava energiju, emociju i misao bit će dostupan publici kako u digitalnom, tako i u fizičkom izdanju do ljeta 2015. godine, navodi se u saopštenju Mascom records-a.

Ekatarina Velika (EKV) bila je rock grupa iz Beograda, jedna od najuspešnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše SFR Jugoslavije i Balkana, sa čijom muzikom se publika identifikovala.

Tragovi i uticaji muzike i koncertne aktivnosti EKV na kulturu regiona se osjećaju i danas, a uz njihovu muziku odrastali su oni koji su ih prepoznavali kao dobar rock ‘n’ roll, dobru muziku, zabavu, energiju, poeziju, bunt, stav, opomenu, viziju…

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku