hamburger-icon

Kliker.info

Reis Kavazović najavio veliki zaokret : Niko nema bezrezervnu podršku Islamske zajednice, pa ni SDA

Reis Kavazović najavio veliki zaokret : Niko nema bezrezervnu podršku Islamske zajednice, pa ni SDA

04 Aprila
07:22 2017

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović rekao je da je svjestan da postoje kritike da je Islamska zajednica zaštitnik Stranke demokratske akcije (SDA), ali je istina da niko nema bezrezervnu podršku Islamske zajednice, pa ni SDA.

– Sarađivat ćemo sa svakim ko je na platformi očuvanja mira u Bosni i Hercegovini, države, njene suverenosti, ma ko god to bio. Pokazali smo to i kada su druge političke partije vršile vlast u Bosni i Hercegovini – rekao je ef. Kavazović u intervjuu za Glas Amerike.

– Kada je u pitanju SDA, mi sa tom strankom nigdje ne nastupamo zajedno. Nigdje se ne pojavljujemo na konvencijama ili promocijama SDA. Ali, kada je u pitanju država, a mi smo građani ove države, imamo odgovornost prema državi, mi ćemo se uvijek pojaviti tamo gdje država djeluje, ako država traži da budemo dio toga. Neka od nas niko ne očekuje da mi bezrezervno bilo koga podržavamo, pa ni stanku SDA – rekao je ef. Kavazović. On kaže da Islamska zajednica ima mnogo prigovara vlastima. Puno pitanja nije riješeno. Bilo je, kaže, obećanja od 90-ih, ali mnogi problemi nisu riješni do danas…

– Recimo, restitucija nikada nije provedena. Ugovor sa Islamskom zajednicom nikada nije potpisan, a sa druge dvije crkve jeste… – rekao je ef. Kavazović. On je dodao da bi svi „političari voljeli da su bliski sa Islamskom zajednicom, da mogu da ostvare neke utjecaje, jer Islamska zajednica živi u narodu i sa narodom“.

– Mi čuvamo našu neovisnost od političara, koliko je to moguće. Ali se i ne svađamo sa njima. Od svađa nema koristi. Gdje možemo podržati dobre projekte, podražat ćemo, bez obzira od koga oni dolazili – dodao je ef. Kavazović.

(Kliker.info-TBT)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku